Cea mai bună placă de bază

Adrian Popescu -
Cea mai bună placă de bază

Alegerile noastre

Placa de baza ASUS PRIME A320M-K, Socket AM4

Placa de baza ASUS PRIME A320M-K, Socket AM4
 • CPU Socket AM4
  Chipset AMD A320
  Procesoare suportate RYZEN
  Tip memorie DDR4
  Tehnologii suportate ASUS CrashFree BIOS 3 Ai Charger AI Suite 3 ASUS UEFI BIOS EZ Mode Asus EZ Flash 3 ASUS 5X Protection III ASUS Quiet Thermal Solution Multi-language BIOS
    Elemente de Siguranta Avansate pentru Componentele Hardware Excelenta solutie de Protectie de 5x mai buna, Generatia III include cele mai bune componente, un design excelent al circuitelor, toate la un standard de calitate ce garanteaza calitatea si fiabilitatea pe termen lung a placii de baza si al componentelor acesteia, inclusiv modulul de reglare a voltajului (VRM), chipset-ul, modulele DRAM, solutia de conectivitate in retea, componentele audio si port-urile de conectivitate.

Placa de baza ASUS PRIME H510M-K, Socket 1200

Placa de baza ASUS PRIME H510M-K, Socket 1200
 • CPU Socket 1200
  Chipset H510
  Procesoare suportate Intel® Core™, Pentium® Gold si Celeron® din a 11-a si a 10-a generatie
  Tip memorie DDR4
  Tehnologii suportate ASUS Q-Design ASUS UEFI BIOS EZ AI Suite 3 ASUS 5X Protection III ASUS Thermal Solution ASUS Exclusive Software
Placa de baza ASUS PRIME H510M-K, Socket 1200  PrimePlacile de baza ASUS din seria Prime sunt proiectate in mod expert pentru a elibera intregul potential al procesoarelor Intel® din generatiile 11 si 10. Dispunand de un design robust din punct de vedere energetic, solutii de racire complete si optiuni inteligente de reglaj, PRIME H510M-K ofera utilizatorilor zilnici si constructorilor de PC-uri DIY o gama de optiuni de reglare a performantelor prin intermediul unor functii software si firmware intuitive.

Placa de baza Gigabyte B550 AORUS Elite V2, Socket AM4

Placa de baza Gigabyte B550 AORUS Elite V2, Socket AM4
 • CPU Socket AM4
  Chipset AMD B550
  Procesoare suportate A treia generatie de procesoare AMD Ryzen™ si noua generatie AMD Ryzen™ cu grafica Radeon™
  Tip memorie DDR4
  Tehnologii suportate EasyTune Fast Boot RGB FUSION Game Boost Smart Backup System Information Viewer
Placa de baza Gigabyte B550 AORUS Elite V2, Socket AM4DOMINA INTUNERICULIn noaptea intunecata, fara stele, soimul naste frica in inima prazii sale. Chiar si cu o vizibilitate minima, soimul isi gaseste victima si anticipeaza cu rabdare momentul perfect pentru a se opri pentru atac. Cu privirea ascutita ca un laser domina intunericul noptii in acelasi mod in care AORUS Core Lighting ilumineaza vastul ecosistem AORUS. PCIe® 4.0 pentru totiChipsetul AMD B550 face PCIe® 4.0 posibil pentru toti cei care isi doresc performanta, latime de banda si viteza superioare.

Placa de baza Gigabyte B550M DS3H, Socket AM4

Placa de baza Gigabyte B550M DS3H, Socket AM4
 • CPU Socket AM4
  Chipset B550
  Procesoare suportate A treia generatie de procesoare AMD Ryzen™ si noua generatie AMD Ryzen™ cu grafica Radeon™
  Tip memorie DDR4
  Tehnologii suportate EasyTune Fast Boot ON/OFF Charge RGB FUSION Game Boost Smart Backup System Information Viewer
Placa de baza Gigabyte B550M DS3H, Socket AM4  PCIe® 4.0 pentru totiChipsetul AMD B550 face PCIe® 4.0 posibil pentru toti cei care isi doresc performanta, latime de banda si viteza superioare. Pregatit pentru procesoarele AMD Ryzen™ de generatia a 3-a si ulterioare.

Placa de baza ASUS PRIME B450-PLUS, Socket AM4

Placa de baza ASUS PRIME B450-PLUS, Socket AM4
 • CPU Socket AM4
  Chipset B450
  Procesoare suportate Ryzen
  Tip memorie DDR4
Placa de baza ASUS PRIME B450-PLUS, Socket AM4     Placile de baza ASUS din seria Prime reprezinta fundatia solida pentru asamblarea primului sistem, oferind totodata o multitudine de functii pentru cultivarea propriilor ambitii. Cand folosesti placi de baza ASUS din seria Prime, asamblezi inteligent, usor si cu costuri reduse.

Placa de baza Gigabyte B550 GAMING X V2, Socket AM4

Placa de baza Gigabyte B550 GAMING X V2, Socket AM4
 • CPU Socket AM4
  Chipset AMD B550
  Procesoare suportate AMD Ryzen Seria 5000
  Tip memorie DDR4
  Tehnologii suportate AMD StoreMI
 Placa de baza Gigabyte B550 GAMING X V2, Socket AM4    PCIe 4.0AMD B550 face PCIe 4.0 accesibil pentru toti cei care doresc performante imbunatatite, latime de banda si viteza.  AMD StoreMIPlacile de baza GIGABYTE B550 maximizeaza potentialul computerului dvs. cu tehnologia AMD StoreMI. StoreMI accelereaza dispozitivele de stocare traditionale pentru a reduce timpul de pornire si pentru a spori experienta generala a utilizatorului.

Placa de baza ASUS PRIME B560M-A, Socket 1200

Placa de baza ASUS PRIME B560M-A, Socket 1200
 • CPU Socket 1200
  Chipset B560
  Procesoare suportate Intel® Core™, Pentium® Gold si Celeron® din a 11-a si a 10-a generatie
  Tip memorie DDR4
  Tehnologii suportate ASUS Q-Design ASUS UEFI BIOS EZ AI Suite 3 ASUS 5X Protection III ASUS Thermal Solution ASUS Exclusive Software AURA Sync
Placa de baza ASUS PRIME B560M-A, Socket 1200  PrimePlacile de baza ASUS din seria Prime sunt proiectate cu maiestrie pentru a elibera intregul potential al procesoarelor Intel® Core™ din generatia a 10-a si a 11-a. Dispunand de un design robust din punct de vedere energetic, solutii de racire cuprinzatoare si optiuni inteligente de reglare, Prime B560M-A ofera utilizatorilor zilnici si constructorilor de PC-uri DIY o gama de optiuni de reglare a performantelor prin intermediul unor functii software si firmware intuitive.

Placile de baza sunt componente esentiale ale oricarui calculator sau sistem de calcul. Acestea reprezinta platforma de baza pentru procesor, memorie si alte componente si asigura conexiunea dintre acestea si restul sistemului. In acest articol vom discuta despre caracteristicile si beneficiile placilor de baza, precum si despre cum sa alegem cea mai buna placa de baza pentru nevoile dvs.

In primul rand, este important sa intelegem ca exista mai multe tipuri de placi de baza, cum ar fi ATX, micro-ATX si mini-ITX. ATX este cel mai comun tip de placa de baza si este compatibil cu majoritatea componentelor, in timp ce micro-ATX si mini-ITX sunt mai mici si pot fi utilizate pentru sisteme compacte sau de uz casnic.

Unul dintre cele mai importante lucruri de luat in considerare atunci cand cumparati o placa de baza este compatibilitatea cu procesorul dvs. Placile de baza sunt compatibile cu anumite generatii de procesoare, asa ca asigurati-va ca placa de baza pe care o alegeti este compatibila cu procesorul pe care il planuiti sa il utilizati.

Alte caracteristici importante de luat in considerare cand cumparati o placa de baza sunt numarul de porturi USB, tipul de memorie compatibil si numarul de sloturi de expansiune. Un numar mai mare de porturi USB va permite sa conectati mai multe dispozitive la sistemul dvs., in timp ce tipul de memorie compatibil va determina ce tip de memorie RAM puteti utiliza. Numarul de sloturi de expansiune va determina cate placi grafice sau alte componente puteti adauga la sistemul dvs.

Un alt aspect important de luat in considerare cand cumparati o placa de baza este suportul pentru tehnologii avansate, cum ar fi suportul pentru tehnologia de stocare rapida, suportul pentru Thunderbolt 3 sau suportul pentru tehnologia de racire avansata. Aceste caracteristici pot adauga performanta si flexibilitate sistemului dvs.

In concluzie, cand cumparati o placa de baza, este important sa luati in considerare compatibilitatea cu procesorul dvs., numarul de porturi USB, tipul de memorie compatibil, numarul de sloturi de expansiune si suportul pentru tehnologii avansate. Prin luarea in considerare a acestor factori, veti putea alege cea mai buna placa de baza pentru nevoile dvs. si veti avea un sistem puternic si fiabil.

Te-ar putea interesa