Cel mai bun aparat foto Canon 2022, cele mai bune modele DSLR, fără oglindă și compacte de la Canon

Adrian Popescu -

Cum să alegi cea mai bună cameră Canon pentru tine

Poate fi dificil să alegeți camera Canon potrivită pentru dvs. Marca oferă o gamă largă de opțiuni, de la compacte ușor de buzunar la DSLR-uri mai voluminoase până la sisteme de ultimă oră fără oglindă. Canon se adresează aproape oricărui tip de fotograf și care model este potrivit pentru dvs. va depinde în mare măsură de ce și cum doriți să fotografiați. În special, va trebui să luați în considerare care stil de caroserie și format de senzor se potrivește cel mai bine nevoilor dvs.

Dacă sunteți pasionați de fotografia de sport și de animale sălbatice, de exemplu, ar trebui să căutați o cameră cu rate de cadre rapide și stabilizare fiabilă a imaginii în interiorul corpului pentru a captura constant acțiunea rapidă. Canon EOS R3 oferă toate acestea și multe altele (dar la un preț).

În egală măsură, dacă sunteți mai concentrat pe imaginile în mișcare decât pe subiecții în mișcare, gama Canon găzduiește mai multe camere focalizate pe video, care acceptă microfoane externe, au ecrane rabatabile pentru încadrare ușoară și pot captura imagini 4K nedecupate. Canon PowerShot G7 X Mark III este o soluție de buzunar pentru călători, la fel și Canon EOS M6 Mark II pentru cei care doresc un senzor APS-C într-un factor de formă prietenos pentru călătorii (deși ar putea fi o idee să rețineți puțin pentru a vedea cum funcționează R7 și R10).

Canon produce, de asemenea, câteva echipamente polivalente fantastice. Aceste modele versatile funcționează bine în mai multe scenarii și vor fi adesea cea mai bună alegere pentru pasionații care ar dori să își încerce mâna la mai multe genuri de fotografie. Canon EOS R6 este cel mai bun aparat multifuncțional Canon pe care îl puteți cumpăra în prezent, în timp ce EOS Rebel SL3 / EOS 250D este un aparat multifuncțional mai accesibil.

Canon a fost în mod tradițional un jucător important pe piața DSLR-urilor. Deși rămâne unul dintre cele mai consacrate nume în ceea ce privește formatul, acum a devenit și o forță fără oglindă care trebuie luată în considerare. Dacă sunteți în căutarea celor mai bune rezoluții, performanțe și tehnologie, ar trebui să vă uitați la cele mai recente camere fără oglindă, precum Canon EOS R3, R5 și EOS R6. Acestea fiind spuse, veți avea nevoie de un buget destul de serios pentru a lua unul acasă.

Cei cu un buget mai limitat nu trebuie să-și facă griji. Canon oferă o gamă fantastică de opțiuni compacte, DSLR și fără oglindă, care nu vor sparge banca. Canon EOS M50 este un exemplu grozav: recent succedat de o actualizare minoră, este disponibil la prețuri deosebit de accesibile, dar reprezintă totuși o valoare excelentă ca cameră de zi cu zi sau de călătorie.

Care este cea mai bună cameră Canon pentru începători?

Canon produce o gamă largă de camere pentru începători. Care este potrivit pentru dvs. va depinde de nevoile dvs. specifice, abilitățile și bugetul dvs. Indiferent dacă faceți upgrade de la o opțiune „point-and-shoot” sau treceți de la un smartphone, Canon are o cameră pentru dvs.

Care este cea mai bună cameră Canon pentru începători? Credem că cea mai bună cameră Canon completă pentru majoritatea începătorilor este Canon EOS Rebel SL3 / EOS 250D. Un DSLR ușor, de nivel de intrare, cu o durată excelentă de viață a bateriei și o ergonomie care îl face grozav de ținut în mână, este o cameră genială pentru fotografi noi. Deși sistemul său de focalizare automată în 9 puncte este învechit, funcționează constant, iar calitatea imaginii este bună. În plus, există o mulțime de obiective compatibile în catalogul Canon atunci când sunteți gata să fiți creativ.

Acestea fiind spuse, dacă preferați să începeți cu o cameră fără oglindă, Canon EOS M50 este, de asemenea, o alegere excelentă pentru începători. Deoarece a fost succedat de Canon EOS M50 Mk II (o actualizare minoră), rămâne o cameră APS-C foarte capabilă, accesibilă și ușor de utilizat. Combinația sa dintre un vizor electronic excelent cu un ecran tactil elegant, cu unghiuri variate, îl face foarte accesibil pentru cei care începi să utilizeze. Focalizarea automată Dual Pixel este, de asemenea, rapidă și fiabilă. Dacă puteți privi dincolo de durata de viață limitată a bateriei și finisajul plastic, este o alegere excelentă, dacă sunteți abia la început.

Ești pregătit să faci pasul și să cumperi o cameră în care poți crește? Canon EOS RP este o cameră full-frame fără oglindă, care este relativ accesibilă și oferă performanțe de top. Este compact și ușor de utilizat datorită unui ecran tactil din spate receptiv, astfel încât începătorii ar trebui să se familiarizeze rapid cu interfața sa - totuși, EOS RP produce, de asemenea, imagini clare, vibrante și se mândrește cu performanțe excelente de focalizare automată. Dacă puteți face față decupării de 1,6x pe filmări 4K, este un pachet atrăgător.

Te-ar putea interesa