Cele mai bune televizoare OLED

Cele mai bune televizoare OLED

Scris de Adrian Popescu -

Televizoarele OLED sunt mai bune decât televizoarele 4K?
În primul rând, este important să rețineți ce înseamnă de fapt fiecare termen: 4K este o referință la capacitatea de rezoluție a imaginii unui televizor, în timp ce OLED este o tehnologie de afișare. Asta înseamnă că cele două nu sunt chiar comparabile – ar fi ca și cum ai întreba dacă jocurile de curse sunt mai bune decât jocurile Xbox.

De fapt, televizoarele OLED sunt disponibile în mai multe rezoluții, inclusiv 4K. În schimb, întrebarea mai bună ar fi dacă televizoarele OLED sunt mai bune decât seturile non-OLED, cum ar fi televizoarele LED/LCD sau QLED. În acest sens, răspunsul se reduce pur și simplu la preferințele personale.

Mulți vor argumenta că imaginile oferite de televizoarele OLED sunt superioare celor furnizate de televizoarele obișnuite care utilizează tehnologia tradițională LED/LCD. Ecranele OLED (prescurtare de la diode organice care emit lumină) oferă un negru mai profund și un contrast mai precis decât tehnologiile de afișare concurente, deoarece fiecare pixel poate fi pornit sau oprit individual.

Mișcarea imaginilor este, de asemenea, mult mai fluidă, făcând televizoarele OLED excelente pentru sport, filme și jocuri. Această tehnologie rafinată permite, de asemenea, producătorilor de televizoare de top din lume să facă televizoarele OLED incredibil de subțiri.

Acestea fiind spuse, există un compromis care vine cu majoritatea televizoarelor OLED, în sensul că în prezent nu sunt capabile să atingă aceleași niveluri ridicate de luminozitate pe care le poate atinge un televizor LED/LCD. Acest lucru se datorează faptului că televizoarele tradiționale LED/LCD sunt iluminate din spate, ceea ce permite o luminozitate mult mai mare (dar mai puțin precisă).

Recomandarile noastre

Merită televizoare OLED?
Negru perfect, unghiuri excelente de vizualizare, claritate cu muchia cuțitului și acea calitate atât de clară a imaginii aduc adesea o nouă viață chiar și celor mai obosiți din catalogul Netflix și celor mai vechi titluri PS4 Pro. Dacă puteți obține acea experiență de vizionare premium în timp ce vă îndepliniți bugetul, aceste oferte de televizoare OLED vor merita mai mult decât în ​​momentul în care apăsați prima dată butonul de pornire.

Te-ar putea interesa