Cele mai bune monitoare pentru editare video

Cele mai bune monitoare pentru editare video

Scris de Adrian Popescu -

Cele mai bune monitoare pentru editare video vă vor ajuta cu adevărat să vă scoateți în evidență munca. Deși este posibil să puteți folosi un monitor vechi și ieftin pentru editarea video, nu este o idee inteligentă. Dacă sunteți implicat în editarea video, fie ca profesionist, fie în timpul liber ca un creator de conținut aspirant, cum ar fi un vlogger, trebuie să puteți diferenția imaginile sursă remarcabile din punct de vedere vizual de clipurile pe care ar trebui să le lăsați la gunoi.

Există câteva lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când alegeți monitorul de editare video potrivit - și anume să aveți o rezoluție suficientă pentru a se potrivi cu materialul sursă, să aveți o fidelitate ridicată a culorilor și să aveți un monitor care să nu vă obosească ochii.

În timpul editării unui videoclip, culoarea joacă un rol extrem de semnificativ. Munca dvs. de editare trebuie efectuată pe un monitor care afișează culorile cât mai aproape de înregistrările pe care le editați. În ceea ce privește selectarea unui monitor de editare video, trebuie să te asiguri că acesta se potrivește nu doar dimensiunii biroului tău, ci și bugetului de care dispuneți: veți vedea că prețurile variază de la câteva sute de dolari până la prețul unui nou-nouț. motocicletă.

Am comparat aceste monitoare în mai multe aspecte, începând cu dimensiunea și rezoluția ecranului lor. Am verificat, printre altele, densitatea pixelilor, reproducerea culorilor, tipul de afișare al panoului, porturile de conectivitate și suportul HDR.

Recomandarile noastre

Înțelegerea tipurilor de panouri de monitor


În ceea ce privește panourile de afișare LCD, în prezent există trei tipuri principale care încep cu TN (twisted nematic) care este cel mai vechi și cel mai ieftin. Apoi avem alinierea verticală (VA), comutarea în plan (IPS) și OLED. Editarea video este mai eficientă cu panourile IPS datorită capacității lor de a produce o gamă largă de culori. Încețoșarea mișcării este o problemă cu panourile VA atunci când se afișează filmări cu ritm rapid, iar OLED-urile au negru mai bun, dar au încă un cost ridicat și alte probleme.

Când utilizați un monitor pentru editarea video, luminozitatea, contrastul și gama de culori sunt cele mai importante considerații. Gama de culori a unui monitor se referă la gama posibilă de culori pe care o poate afișa. Deși toate monitoarele LCD din zilele noastre au rapoarte bune de contrast, niveluri de luminozitate și game de culori, panourile LCD IPS au unghiuri de vizualizare mai bune și acceptă mai multe culori decât predecesorii lor TN.

De asemenea, monitorul dumneavoastră trebuie să fie calibrat corespunzător dacă doriți o acuratețe a culorii.

Te-ar putea interesa