Cele mai bune monitoare portabile

Cele mai bune monitoare portabile

Scris de Adrian Popescu -

Dacă aveți puțin spațiu, dar aveți nevoie de ecrane suplimentare, ar putea merita să vă gândiți să investiți într-un monitor portabil. Există unele foarte bune în jur și nu trebuie să coste o sumă enormă de bani.

Pentru cei care au fluxuri de lucru complicate atunci când desfășoară activități de productivitate sau design grafic, un ecran suplimentar poate ajuta cu adevărat să-l organizeze. Puteți păstra toate aplicațiile și filele vizibile în același timp și nu trebuie să derulați pentru a găsi la ce lucrați. Și sunt incredibil de ușor de configurat, deoarece majoritatea monitoarelor portabile se conectează folosind un singur cablu USB. Ele vin și în câteva rezoluții și dimensiuni diferite, așa că indiferent de nevoile dvs., veți găsi ceva care funcționează, chiar dacă doriți unul care să se înfrunte cap în cap cu cele mai bune monitoare 4K.

Aceste afișaje sunt mult mai subțiri și mai ușoare decât monitoarele de computer tradiționale. Și, pentru că sunt mult mai portabile, unele pot fi chiar atașate direct pe spatele laptopului pentru a se deschide când aveți nevoie de ele.

Pentru a restrânge lista de monitoare portabile, le-am comparat în numeroase aspecte, cum ar fi dimensiunea, greutatea, tipul de afișaj (1080p sau 4K) și opțiunile de conectivitate (USB-C, USB-A, VGA, micro HDMI etc.). Am analizat, de asemenea, latența, designul și standul lor și am verificat funcționalitatea ecranului tactil, printre alte caracteristici.

Indiferent pentru ce ai nevoie de un al doilea ecran, am adunat aici alegerile noastre de top pentru a te ajuta să-l găsești pe cel mai potrivit pentru tine. Și, dacă sunteți în căutarea unei soluții mai tradiționale, consultați cele mai bune oferte de monitoare pentru a găsi cele mai bune prețuri.

Recomandarile noastre


Monitor Portabil IPS LED MSI Optix 15.6inch MAG162V, Full HD (1920 x 1080), MiniHDMI, Boxe (Negru)


Televizor LED Orion 18 cm (7inch) PTV-711, portabil, auto

Cum să alegi un monitor portabil pentru tine


Când alegeți un monitor portabil, totul depinde de cazul dvs. de utilizare și de dispozitivul pe care îl conectați. Însuși conceptul de monitor portabil are cel mai mult sens cu un laptop echipat cu USB-C.

Acesta este cel mai fiabil mod de a conecta un monitor portabil și asigură atât compatibilitatea, cât și o lățime de bandă suficientă pentru orice rezoluție pe care o poate oferi un monitor portabil. Acestea fiind spuse, multe ecrane portabile acceptă și conectivitate USB-A de școală veche. Trebuie doar să știți că va necesita software și drivere, care ar putea prezenta o problemă în funcție de dispozitivul pe care îl utilizați pentru a conduce afișajul.

Pentru majoritatea computerelor Windows mainstream, ar trebui să fie bine. Pentru orice altceva, ar putea fi mai problematic. De asemenea, rularea prin USB-A poate limita rezoluția și fidelitatea culorii datorită lățimii de bandă mai mici. Acestea fiind spuse, unele monitoare portabile acceptă micro HDMI și chiar VGA.

Vorbind despre lățime de bandă și rezoluție, majoritatea monitoarelor portabile sunt panouri de 15,6 inci cu rezoluție 1080p de 1.920 x 1.080 pixeli. Dar sunt disponibile modele mai compacte cu ecrane de 11 inchi.

Bateria sau fără baterie este o altă întrebare cheie. Puteți obține ecrane portabile atât cu cât și fără. Ecranele fără baterie sunt mai ieftine și mai ușoare. Cu toate acestea, dacă utilizați un ecran portabil departe de rețeaua de alimentare, acesta va consuma bateria laptopului destul de repede.

Te-ar putea interesa