Cele mai bune procesoare pentru PC

Cele mai bune procesoare pentru PC

Scris de Adrian Popescu -

Înainte de a va decide asupra unui procesor, luați în considerare pentru ce doriți să utilizați computerul. Următorul pas este să va înarmați cu câteva cunoștințe de baza despre modul în care procesorul afectează performanța sistemului dumneavoastră. Cunoașterea modului în care viteza de ceas și numărul de nuclee determina performanță procesorului.

În general, cu cât este mai mare viteză de ceas per nucleu, cu atât mai bine. Atunci când alegeți un procesor nou, căutați cele mai mari viteze de ceas posibile în limita bugetului dumneavoastră, asigurându-va totodată că aveți nucleele/thread-urile suficiente pentru sarcinile de lucru.

Există procesoare care folosesc grafică integrată, ceea ce înseamnă că pot afișa grafică pe ecran fără un GPU dedicat. Grafica integrată poate fi utilă, mai ales atunci când nu dețineți un GPU dedicat.

Una dintre cele mai bune modalități de a ajuta la restrângerea modelelor este să căutați repere care oglindesc modul în care intenționați să utilizați computerul. De exemplu, căutați un anumit joc pe care îl veți juca, împreună cu modelul de procesor pe care îl luați în considerare și evaluați valorile de performanță (benchmarks), cum ar fi jocurile FPS.

Cuprins

Cele mai bune procesoare pentru PC: recomandările noastre


Ce inseamna K F la procesoarele Intel

K = deblocat
F = fără grafică integrată
KF = deblocat și fără grafică integrată

Pentru a profita de procesoarele deblocate, veți avea nevoie de un chipset capabil și de acest lucru.

De unde știu ce procesor să aleg?

Principalele lucruri de luat în considerare atunci când cumpărați un procesor sunt numărul de nuclee necesare, pentru ce va fi folosit computerul, tipul de software care urmează să fie rulat, compatibilitatea procesorului și viteza procesorului.

Ce este un procesor?

Toate tipurile de dispozitive de calcul, cum ar fi tabletele, PC-urile sau laptopurile, au o unitate asemănătoare creierului numită unitate centrală de procesare sau CPU. Procesorul computerului dumneavoastră calculează și interpretează instrucțiunile în timp ce navigați pe web, creați documente, jucați jocuri sau rulați programe software.

Te-ar putea interesa