Cele mai bune procesoare pentru PC

Adrian Popescu -
Cele mai bune procesoare pentru PC

Înainte de a va decide asupra unui procesor, luați în considerare pentru ce doriți să utilizați computerul. Următorul pas este să va înarmați cu câteva cunoștințe de baza despre modul în care procesorul afectează performanța sistemului dumneavoastră. Cunoașterea modului în care viteza de ceas și numărul de nuclee determina performanță procesorului.

În general, cu cât este mai mare viteză de ceas per nucleu, cu atât mai bine. Atunci când alegeți un procesor nou, căutați cele mai mari viteze de ceas posibile în limita bugetului dumneavoastră, asigurându-va totodată că aveți nucleele/thread-urile suficiente pentru sarcinile de lucru.

Există procesoare care folosesc grafică integrată, ceea ce înseamnă că pot afișa grafică pe ecran fără un GPU dedicat. Grafica integrată poate fi utilă, mai ales atunci când nu dețineți un GPU dedicat.

Una dintre cele mai bune modalități de a ajuta la restrângerea modelelor este să căutați repere care oglindesc modul în care intenționați să utilizați computerul. De exemplu, căutați un anumit joc pe care îl veți juca, împreună cu modelul de procesor pe care îl luați în considerare și evaluați valorile de performanță (benchmarks), cum ar fi jocurile FPS.

Te-ar putea interesa