Cele mai bune tastaturi PC

Cele mai bune tastaturi PC

Scris de Adrian Popescu -

Cei mai mulți dintre noi petrec o cantitate considerabilă de timp în fața unui computer cu o tastatură ca dispozitiv principal de tastare. Ca atare, este important să alegem o tastatură cu funcții care să se potrivească nevoilor noastre, fie că este vorba de jocuri sau de productivitate. Poate fi greu să alegi cea mai bună tastatură pentru nevoile tale deoarece există tastaturi mecanice și nemecanice; Chiar și așa, există o mulțime de comutatoare mecanice, așa că posibilitățile pentru care tastaturi preferați sunt nesfârșite.

Opțiuni de conectivitate: ar trebui să obțineți o tastatură cu fir sau una fără fir?
Cel mai simplu mod de a conecta o tastatură cu fir la computer este printr-un port USB standard. Tastaturile care nu sunt pentru jocuri sunt de obicei dispozitive plug-and-play, fără software suplimentar de instalat, ceea ce înseamnă că conectarea cablului tastaturii este toată configurația de care aveți nevoie. Tastaturile pentru jocuri, o excepție, vor funcționa de obicei imediat ce le conectați, dar vin cu propriul software care vă permite să ajustați funcții precum iluminarea RGB la bord și alocarea tastelor macro. (Mai multe despre asta într-un pic.) Unele modele de jocuri mai ieftine, totuși, pot să nu aibă propriul software și să opereze iluminarea de fundal a tastelor și macrocomenzile/comenzile rapide în întregime prin hardware.

Cele mai multe tastaturi fără fir care folosesc dongle USB transmit pe aceeași frecvență fără fir de 2,4 GHz folosită pentru telefoanele fără fir și routerele Wi-Fi. Dongle-ul în sine este de obicei un dreptunghi minuscul - suficient de mic pentru a fi conectat și a uita. Nu numai că dongle-ul este discret, dar constatăm că semnalul de 2,4 GHz tinde să ofere conectivitate mai stabilă decât Bluetooth.

Aspect și ergonomie
Nu toate tastaturile sunt create egale. De fapt, nu toate tastaturile sunt dispuse la fel, dincolo de tastele standard QWERTY cu litere.

Majoritatea modelelor mainstream și pentru jocuri oferă o tastatură numerică cu 10 taste, de care laptop-urile le lipsește frecvent și este o necesitate pentru oricine trebuie să calculeze numere sau să introducă date într-o foaie de calcul. Așa-numitele modele „fără cheie” decupează tastatura numerică pentru a economisi spațiu și pentru a vă menține mâinile de tastare și de mouse mai apropiate. Țineți cont de asta dacă vă uitați la tastaturi de gaming, deoarece modelele fără zece sunt o tendință recentă, mai ales în acea subclasă.

Taste și comutatoare: elemente de bază
Un aspect al designului tastaturii pe care îl veți vedea menționat în recenzii - dar despre care majoritatea oamenilor nu se gândesc la o secundă - este tipul de comutatoare utilizate pentru tastele individuale. Poate că nu vă pasă de mecanismele specifice care se află sub taste, dar veți simți diferența. Cele trei tipuri principale de comutatoare sunt întrerupătoarele cu dom din silicon, întrerupătoarele foarfece și întrerupătoarele mecanice.

Cele mai bune tastaturi PC

Recomandarile noastre

Tastaturile mecanice
Putem vorbi ore întregi despre senzația întrerupătoarelor mecanice față de comutatoarele cu membrană, dar în cele din urmă aceasta este o alegere personală. Totuși, ceea ce face ca comutatoarele mecanice să fie obiectiv superioare este durata lor de viață mult extinsă.

Care este cel mai important lucru de căutat la o tastatură mecanică pentru jocuri?
Tipul de comutator este, fără îndoială, cea mai importantă alegere de făcut atunci când alegeți noua tastatură de gaming.

Ce dimensiune de tastatură am nevoie?
Dimensiunea tastaturii este absolut un factor definitoriu. Tastaturile de dimensiune completă tind să ofere cele mai multe funcții și un Numpad, dar dacă nu aveți spațiu, atunci toate aceste suplimente pentru care ați plătit vor fi inutile. Plăcile fără taste (cele fără tastatură numerică) și tastaturile compacte pot fi și ele o opțiune grozavă, dacă nu vă pasă de toate clopotele și fluierele în plus sau nu aveți nicio utilitate pentru codurile alt.

Te-ar putea interesa