Access point

Access point

Scris de Adrian Popescu -

Investiția într-un punct de acces wireless sau WAP poate schimba jocul pentru biroul dvs. de acasă sau pentru afacerea dvs. mică, deoarece acest lucru vă va asigura că aveți o conexiune Wi-Fi robustă oriunde ați avea nevoie de una.

Chiar și cu unul dintre cele mai bune routere wireless de pe piață, este posibil să găsiți în continuare zone moarte de internet în jurul casei sau al afacerii mici, mai ales dacă este o proprietate mai mare. În același timp, este posibil să aveți mai multe dispozitive care luptă pentru lățimea de bandă pentru a rămâne conectate în toată casa sau afacerea dvs. mică. Acesta este locul în care un punct de acces wireless poate fi util, deoarece adăugarea unui astfel de dispozitiv poate oferi acces puternic la internet pentru toate smartphone-urile, tabletele, computerele, dispozitivele de acasă inteligente și multe altele.

Dacă doriți să oferiți puțin ajutor rețelei dvs. existente în gestionarea tuturor acestor dispozitive, adăugarea unui WAP vă poate permite să vă actualizați conectivitatea și experiența generală la internet fără a fi nevoie să vă apelați ISP-ul. Aici veți găsi alegerile noastre de top pentru cele mai bune WAP-uri sau puncte de acces wireless alături de instrumentul nostru de comparare a prețurilor pentru a vă ajuta să obțineți cele mai bune prețuri.

Ce este un WAP?
Un punct de acces wireless (WAP) poate fi o soluție excelentă dacă semnalul Wi-Fi de la router nu acoperă întreaga casă sau birou.

Așa cum este adesea cazul, semnalul Wi-Fi al unui router poate să nu acopere întreaga proprietate și veți avea puncte moarte pe măsură ce vă îndepărtați de router. Din fericire, un WAP le poate aborda prin creșterea în continuare a semnalului unui router.

În același timp, această creștere a conectivității vă poate permite să conectați mai multe dispozitive la rețeaua dvs. Wi-Fi, ceea ce poate fi util mai ales dacă aveți o mulțime de casă inteligentă sau dispozitive conectate în casă sau birou.

Recomandarile noastre


Google te invita sa faci cunostinta cu micutul Nest WiFi 1 Pack, un dispozitiv care va aduce un plus de frumusete si utilitate casei tale smart.   Pointul de la Google te ajuta sa creezi o conexiune Wi-Fi puternica, rapida si fiabila in toate directiile, ajutand dispozitivele sa lucreze mai bine impreuna. Un point Wi-Fi Nest este suficient de puternic pentru a gestiona peste 100 de dispozitive conectate si suficient de rapid pentru a transmite mai multe videoclipuri 4K simultan.


Access Point Wireless Edimax OAP1300, Gigabit, Dual Band, 1300 Mbps, Exterior, PoE, 2 Antene externe (Alb)

Ce este un punct de acces wireless?

Este posibil să vă confruntați cu un semnal WIFI slab și să întâlniți termenul „punct de acces fără fir”. Majoritatea oamenilor cu routerul lor intern de bandă largă iau conexiunea fără fir de bună, dar acest lucru nu este cazul cu multe routere care nu pot fi conectate la wireless. După cum am spus, majoritatea routerelor interne sunt compatibile cu WIFI, dar dacă routerul pe care l-ați avut nu a fost și doriți WIFI, atunci veți avea nevoie de un punct de acces wireless, denumit adesea „WAP” sau „AP”.

Punctele de acces wireless pot fi, de asemenea, adăugate la configurația existentă pentru o acoperire WIFI îmbunătățită. Devine din ce în ce mai comun să instalați mai multe dintre acestea în clădiri în care o singură conexiune WIFI nu ar putea deservi o întreagă proprietate. Acestea sunt de obicei clădiri mari sau clădiri cu pereți mari și solidi sau unde conexiunea wireless trebuie să treacă prin multe obiecte pentru a ajunge acolo unde trebuie să ajungă.

Cum funcționează un punct de acces wireless?

Punctele de acces funcționează prin conectarea directă la routerul de bandă largă sau la comutatorul de rețea cu un cablu Ethernet sau de date. Acest lucru oferă AP-ului conexiunea la internet și lățimea de bandă necesară. Apoi transmite și primește un semnal wireless în intervalul de frecvență de 2,4 Ghz sau 5 Ghz (WIFI). Acest lucru vă permite să vă conectați fără fir la rețeaua locală (LAN) și la internet.

Punctele de acces wireless sunt perfecte pentru dispozitivele la care nu puteți conecta un cablu Ethernet fizic sau unde ar fi dificil să faceți acest lucru, făcându-le perfecte pentru furnizarea unei conexiuni la internet la telefoane inteligente, tablete, laptopuri, sisteme audio fără fir, televizoare inteligente și așa mai departe . Eu personal lucrez la filozofia „firelor pentru lucrurile care nu se mișcă, wireless pentru lucrurile care se mișcă”. Aceasta înseamnă că, pentru cea mai bună, mai rapidă și mai sigură conexiune, un cablu Ethernet dedicat ar fi cea mai bună modalitate de a merge pentru PC-ul dvs. și Smart TV-urile etc., dar, evident, acest lucru poate însemna să găuriți pereți și să ridicați podeaua pentru a instala unele noi, deci o conexiune wireless bună ar fi următoarea cea mai bună soluție.

Am nevoie de un punct de acces wireless?
După cum am atins deja mai sus, dacă aveți un router care nu este compatibil WIFI și dacă doriți WIFI, atunci da. De asemenea, dacă aveți o proprietate mare în care aveți „puncte negre” WIFI, ar trebui să acordați o atenție serioasă instalării punctelor de acces. Un semnal WIFI slab ar putea crea o viteză scăzută a internetului, chiar dacă aveți o bandă largă super-rapidă de fibră care altfel funcționează bine. Dacă conexiunea fără fir între router/AP este slabă, acest lucru vă va compromite performanța internetului, ceea ce poate cauza timpi lenți de încărcare, întrerupere a internetului și tamponare la transmiterea în flux video de pe internet și toate celelalte lucruri care au devenit inacceptabile în lumea de astăzi.

Înainte de a te grăbi să cumperi unul, recomand să testați mai întâi viteza de bandă largă pentru a vedea dacă este rezonabilă. Există multe testere online pe care le puteți folosi pentru aceasta, pur și simplu tastând „test de viteză” în Google vă va aduce la propriul tester de viteză Google. Apăsați „Run Speed ​​Test” și acest lucru vă va oferi viteza de bandă largă. Desigur, dacă deja suferiți de un semnal WIFI slab, atunci acest lucru ar putea reveni că este lentă atunci când viteza de bandă largă este considerabil mai mare. Este puțin mai complicat, dar vă recomand să vă conectați la router și să vă verificați viteza conexiunii pentru un rezultat mai precis, dar înțeleg că acest lucru nu este întotdeauna posibil.

Te-ar putea interesa