Cele mai bune extendere Wi-Fi

Cele mai bune extendere Wi-Fi

Scris de Adrian Popescu -

Indiferent de vitezele de internet pentru care plătiți acasă, o rețea Wi-Fi bună este esențială dacă doriți să puneți acele viteze să funcționeze în orice cameră doriți. De prea multe ori, un singur router nu-l va tăia singur, ceea ce duce la zone moarte dincolo de raza sa, unde nu vă puteți conecta.

Aici poate fi util un extender de gamă Wi-Fi. Conectați unul lângă marginea razei wireless a routerului și asociați-l cu rețeaua, iar acesta va începe să retransmită semnalul mai departe în casa dvs. Toate modelele de top din ziua de azi sunt mai puțin costisitoare decât trecerea la un router cu plasă cu drepturi depline cu propriile sale dispozitive prin satelit care extind gamă, sunt ușor de configurat, vor funcționa indiferent de marca de router pe care o utilizați, și, în cele mai multe cazuri, este ușor să le oferiți același SSID și parolă ca și routerul original. Acest lucru creează o singură conexiune perfectă la care nu va trebui să vă gândiți prea mult.

Cele mai bune extensii Wi-Fi elimină punctele moarte ale rețelei wireless din casa ta și extind acoperirea Wi-Fi. Oferind un semnal acolo unde routerul dvs. obișnuit nu poate, puteți îmbunătăți raza de acțiune a rețelei dvs. de domiciliu fără a vă pierde bugetul.

Indiferent dacă le numiți amplificatoare Wi-Fi, repetoare Wi-Fi sau amplificatoare de semnal, aceste dispozitive mici și accesibile oferă Wi-Fi mai puternic acolo unde aveți nevoie, adesea pentru mult mai puțini bani decât trecerea la unul dintre cele mai bune routere mesh.

Am trecut în revistă mai multe extensii Wi-Fi populare, de la prize de perete ieftine care se pot ascunde în spatele unei canapele până la unități desktop care acordă prioritate puterii în detrimentul esteticii. (Și iată cum se compară extensiile Wi-Fi cu adaptoarele powerline.)

Există o mulțime de funcții și caracteristici de luat în considerare, dar cel mai bun extender Wi-Fi pentru dvs. este cel care vă poate extinde cel mai eficient acoperirea Wi-Fi. (Poate chiar să mărească viteza rețelei în locația potrivită.) Mari sau mici, ieftine sau scumpe, le-am testat pe toate pentru a vă oferi cele mai bune sfaturi atunci când cumpărați un extender Wi-Fi.

Cel mai bun prelungitor Wi-Fi pentru dvs. va satisface nevoile dvs. de acoperire, va fi convenabil de utilizat și se va potrivi bugetului dvs. În general, criteriile noastre de evaluare includ design, interval, debit, configurare și setările pe care le puteți ajusta.

Cuprins

Cele mai bune extendere Wi-Fi: recomandările noastreRange Extender Wireless D-Link DAP-1620, Gigabit, 1300 Mbps, 2 Antene externe


  Wi-Fi AC1200 pentru conexiuni compatibile   Tehnologia wireless AC a Range Extenderului RE365 creează conexiuni Wi-Fi mai puternice în casa ta. Funcționează cu oricare router standard sau Access Point, ceea ce oferă semnal stabil Dual-Band către mai multe dispozitive.           Ratele maxime ale semnalului wireless sunt ratele fizice derivate din specificațiile IEEE Standard 802.11. Transferul real de date wireless și acoperirea wireless nu sunt garantate și variază ca urmare a 1) factorilor de mediu, inclusiv materiale de construcție, obiecte fizice și obstacole, 2) condițiilor de rețea, inclusiv interferențe locale, volumul și densitatea traficului, locația produsului, complexitatea reț


Range Extender Wireless Asus RP-N12, 300 Mbps, 2 Antene fixe 2 dBi


  Dual Band - mai multe beneficii   TP-Link OneMesh TM OneMeshTM este modalitatea simplă de a forma o rețea Mesh cu un singur nume Wi-Fi cu acoperire completă pentru casă. Doar conectează un Range Extender OneMeshTM  la un router OneMeshTM. Nu mai este nevoie să te deplasezi non-stop prin casă pentru a găsi semnal Wi-Fi stabil.      

Este un extender Wi-Fi răspunsul pentru un semnal puternic?
Înainte de a cumpăra un extender, verificați dacă performanța rețelei dvs. wireless este cea care vă încetinește și nu doar o conexiune lentă la internet. Puteți utiliza un verificator de viteză în bandă largă pentru a măsura vitezele de descărcare la diferite distanțe de router și pentru a vedea cum scade viteza pe măsură ce vă deplasați prin casă.

De asemenea, merită să încercați câteva setări fără fir diferite, cum ar fi comutarea benzilor radio, înainte de a folosi un nou kit. S-ar putea să descoperiți că acest lucru vă oferă un semnal mai bun de la echipamentul existent și că nu este deloc nevoie să cumpărați un extender.

La ce viteze mă pot aștepta?
De regulă, suntem mulțumiți cu orice depășește 120 Mbits/sec (15MB/sec). Pentru a pune acest lucru în context, Netflix recomandă o viteză de conectare de cel puțin 5Mbits/sec pentru streaming HD și 25Mbits/sec pentru video 4K. Deci, o rețea Wi-Fi bună și solidă ar trebui să fie suficient de rapidă pentru a face față mai multor fluxuri video simultane de înaltă rezoluție.

Care este diferența dintre un repetor și un extender?
Acestea sunt cele două tipuri principale de extensie și fac aceeași sarcină de bază. Cu toate acestea, ele funcționează în moduri diferite. Un repetor Wi-Fi este o singură cutie care transmite date înainte și înapoi între router și dispozitivele fără fir folosind numai semnale Wi-Fi. Dacă, de exemplu, routerul dvs. este situat în fața casei, iar biroul dvs. de acasă este în spate, puteți instala un repetor la punctul de mijloc pentru a spori semnalul în birou.

Ar putea fi mai bine cu un sistem Wi-Fi mesh?
Sistemele de rețea mesh funcționează într-un mod similar cu repetoarele Wi-Fi, dar vă oferă opțiunea de a plasa mai multe noduri în toată casa pentru a acoperi o zonă mai mare decât ar putea gestiona un singur extender. Puteți afla mai multe și puteți explora modelele noastre recomandate în ghidul nostru pentru cele mai bune routere Wi-Fi mesh.

Dacă nu aveți o casă imensă, totuși, un sistem de plasă poate fi exagerat. Un prelungitor obișnuit este mult mai ieftin și mult mai ușor de instalat. Configurarea unui sistem mesh implică în mod normal configurarea unui router complet nou, în timp ce la majoritatea repetoarelor îl puteți conecta pur și simplu, apăsați un buton și gata.

Extensorul meu are nevoie de prize Ethernet?
În această eră fără fir, prizele Ethernet ar putea părea puțin depășite. Dar unele dispozitive, cum ar fi imprimantele și decodificatoarele TV, acceptă doar conexiuni prin cablu, iar conectarea acestora sau a unui computer la extender prin Ethernet vă va oferi o conexiune mai fiabilă și adesea mai rapidă decât cea fără fir.

În mod firesc, totuși, conectarea dispozitivelor la un extender prin Ethernet nu va fi la fel de rapidă ca o conexiune directă prin cablu la router, deoarece semnalul încă trebuie să circule de la router la extender mai întâi prin undele.

Ce alte caracteristici ar trebui să caut?
Majoritatea extensiilor Wi-Fi au ceea ce se numește „portal web”, care oferă o selecție de funcții avansate (unele oferă și o aplicație mobilă). Acesta este accesat printr-un browser web, fie pe telefon, fie pe laptop. Pur și simplu introduceți adresa furnizată de producător – care este adesea tipărită pe extender sau, în caz contrar, va fi în manual undeva.

Unele dintre aceste portaluri web vă vor permite să operați o rețea de oaspeți, cu propriul nume și setări de securitate, astfel încât vizitatorii să se poată conecta la internet fără a avea acces la dispozitivele dvs. locale. Este posibil să obțineți, de asemenea, controale de acces, care vă permit să decideți exact cine se poate conecta, în timp ce programarea vă permite să opriți conexiunea la anumite ore - util, poate, dacă nu doriți ca copiii să intre online în miezul nopții.

Te-ar putea interesa