Cele mai bune hard disk-uri (HDD) externe

Adrian Popescu -
Cele mai bune hard disk-uri (HDD) externe

Alegerile noastre


Extensie garantie 3 ani


Adaptor Gembird DVI-I - VGA


Cablu convertor USB la PS2 (tastatura + mouse)


Adaptor Gembird SATA - IDE bidirectional


Cablu prelungitor USB 2.0, 1.8 m


Cablu prelungitor USB 2.0, 3 m, Premium


Adaptor USB la IDE/SATA


Cablu alimentare PC-186-VDE, 1.8m (bulk)


Cablu USB 3.0 AM la Micro BM, 1.8m


Cablu Alimentare Gembird SATA, 15 cm


Tip conector : bracket montare HDD/SSD 2.5inch - 3.5inch

Un hard disk extern (HDD) este un dispozitiv portabil de stocare care poate fi atașat la un computer printr-o conexiune USB sau FireWire sau fără fir. Hard disk-urile externe au în mod obișnuit capacități mari de stocare și sunt adesea folosite pentru a face backup la computere sau pentru a servi ca unitate de rețea.

Hard disk-urile interne pot fi chiar convertite în hard disk-uri externe prin ceea ce se numește o carcasă pentru hard disk. Hard disk-urile externe au capacități de stocare diferite, dar toate se conectează la un computer fie prin USB, FireWire, eSATA sau fără fir. Hard disk-urile externe sunt uneori numite hard disk portabile. O unitate flash este un tip comun de hard disk extern și foarte portabil.

Hard disk-urile externe sunt portabile, ușor de utilizat și pot oferi o cantitate mare de stocare ori de câte ori aveți nevoie. Puteți stoca dispozitivul real oriunde doriți și puteți purta cu dvs. numeroase fișiere oriunde ați merge.

Un alt avantaj este că le puteți muta de la computer la computer, făcându-le grozave pentru partajarea fișierelor mari.

Datorită capacităților lor de stocare mari de obicei (adesea în teraocteți), hard disk-urile externe sunt adesea folosite pentru a stoca fișierele de rezervă. Este obișnuit să utilizați un program de rezervă pentru a face copii de rezervă pentru lucruri precum o colecție de muzică, videoclipuri sau imagini pe o unitate externă pentru păstrare în siguranță, separat de originale în cazul în care acestea sunt modificate sau șterse accidental.

Spațiul de stocare pe un computer este valoros, dar nu este infinit. Hard disk-ul care se află în interiorul computerului poate încăpea doar atâtea date înainte de a se umple.

Hard disk-urile externe sunt o modalitate excelentă de a elibera spațiu de stocare și de a face backup în siguranță la fișierele dvs.

Te-ar putea interesa