Cele mai bune hard disk-uri

Cele mai bune hard disk-uri

Scris de Adrian Popescu -

Un hard disk de computer (sau un hard disk sau HDD) este un tip de tehnologie care stochează sistemul de operare, aplicațiile și fișierele de date, cum ar fi documentele, imaginile și muzica pe care le folosește computerul. Restul componentelor din computer lucrează împreună pentru a vă arăta aplicațiile și fișierele stocate pe hard disk.

Un hard disk (HDD) este compus dintr-un platou care conține compartimente pentru a stoca date. Aceste date sunt sistemul dvs. de operare, aplicațiile și orice fișiere pe care le-ați creat. Există, de asemenea, un braț de încărcare care se deplasează pe platou pentru a citi sau scrie informațiile solicitate. Pentru a accelera acest proces, platoul se rotește pe măsură ce brațul acumulatorului se deplasează peste el.

Compartimentele care dețin datele pot fi răspândite pe tot hard diskul. Adică datele nu sunt scrise secvenţial. Există un sistem de indexare pentru a permite brațului acuator să găsească toate datele relevante.

Platoul și brațul acumulatorului sunt delicate, așa că sunt acoperite de o carcasă din oțel. Acest lucru previne deteriorarea discului în circumstanțe normale.

HDD-urile sunt tehnologii dovedite care pot stoca o cantitate mare de date (aceasta variază în funcție de dimensiunea unității) și sunt relativ ieftine. În condiții normale de utilizare, acestea sunt rezonabil de durabile și funcționează bine.

Există însă dezavantaje. Unitățile de hard disk pot fi lente, mai ales pentru a deschide aplicații sau fișiere mari. Deoarece nu scriu datele secvențial, datele pot deveni fragmentate, cu spațiu gol în fiecare compartiment. Acest spațiu gol este prea mic pentru a fi folosit pentru date, dar atunci când spațiul gol este adăugat împreună, poate ocupa o mare parte a unității. Aflați cum să vă defragmentați hard diskul.

Hard disk-urile consumă multă putere și produc multă căldură. Acest lucru le face mai puțin utile pe computerele mai mici, cum ar fi laptopurile și notebook-urile. În circumstanțe normale, HDD-urile sunt durabile. Dar când hard disk-urile sunt în computere portabile care pot fi scăpate sau lovite în timp ce platoul se rotește, unitatea poate fi deteriorată, astfel încât datele de pe ele să nu poată fi recuperate de către utilizatorii finali.

Cuprins

Cele mai bune hard disk-uri : recomandările noastre


Ce este un hard disk (HDD)

Un hard disk sau un disc fix este un dispozitiv electro-mecanic de stocare a datelor care stochează și recuperează date digitale folosind stocarea magnetică și unul sau mai multe platouri rigide care se rotesc rapid acoperite cu material magnetic.


De unde știu ce hard disk (HDD) să aleg?

Prima luare în considerare atunci când decideți să cumpărați o unitate de stocare a datelor este dacă aveți nevoie de o unitate SSD. În timp ce SSD-urile îndeplinesc aceeași funcție generală ca și hard disk-urile tradiționale (HDD), ele au câteva avantaje și dezavantaje. Un SSD este un tip de unitate de date care utilizează memorie flash în locul discurilor metalice care se rotesc găsite în HDD-urile tradiționale. Gândiți-vă la un SSD ca o unitate flash USB masivă sau un card SD.


Tipuri de hard disk-uri (HDD)

În prezent, putem grupa hard disk-urile în cinci tipuri:

Parallel Advanced Technology Attachment (PATA)
Serial ATA (SATA)
Interfață de sistem de calculator mic (SCSI)
Unități cu stare solidă (SSD)
NVM Express


Ce fel de hard disk (HDD) să cumperi?

Vă recomandăm să obțineți unul dintre cele mai bune hard disk-uri dacă doriți să vă extindeți spațiul de stocare fără a cheltui mult. În ciuda faptului că există unele soluții de stocare mai rapide și mai fiabile, hard disk-urile rămân regele în țara valorii și vă permit să obțineți mult mai mult pentru mai puțin.

Asta înseamnă că, cu un hard disk, nu doar obțineți o alternativă mai ieftină la cele mai bune SSD-uri, ci obțineți și mai multă capacitate de stocare pentru mai puțin. HDD-urile sunt atât de accesibile încât un HDD de 4 TB și un SSD de 1 TB vă vor costa la fel. Și, din moment ce nu toată lumea poate profita pe deplin de vitezele extraordinare de citire și scriere ale SSD-urilor, este mai logic să optăm pentru cantitate, mai degrabă decât calitate.

Pentru cea mai bună soluție de stocare pentru computerul dvs., veți dori să alegeți cele mai bune hard disk-uri. Acestea sunt fiabile și capabile să recupereze, să salveze și să vă protejeze documentele și proiectele importante. Cel mai mult, puteți obține o capacitate de stocare mai mare fără a plăti mai mult. Indiferent dacă căutați un hard disk extern sau unul intern pentru a face upgrade la cel mai bun PC de gaming, una dintre alegerile noastre de top ar trebui să fie ideală pentru dvs.

Cat de importanta e viteza la hard disk (HDD)?

Dimensiunea hard diskului este importantă, mai ales dacă aveți o mulțime de informații de stocat sau plănuiți să creați o cantitate mare de date în viitorul apropiat. Dar viteza este un alt aspect important.

HDD-urile sunt alimentate de motoare. Indiferent de dimensiunea HDD-ului, cu cât motorul se rotește mai repede, cu atât informațiile sunt citite și scrise mai repede pe disc.

Determinăm viteza motoarelor HDD în rotații pe minut (RPM), care este o măsură a puterii de rotație. Desktopurile depășesc de obicei la 15.000 RPM. În schimb, HDD-urile laptopurilor sunt mai lente la aproximativ 7.200 până la 5.400 RPM. Ca și în cazul tuturor deciziilor pe un computer nou, viteza hard disk-ului ar trebui să depindă în cele din urmă de modul în care îl vei folosi. Desigur, nimeni nu regretă vreodată că a investit în viteză! Deci, probabil că veți dori să cumpărați cel mai rapid motor disponibil pentru desktop-ul sau hard disk-ul laptopului, mai ales dacă computerul va fi folosit pentru jocuri sau pentru stocarea fișierelor multimedia.

Te-ar putea interesa