Cele mai bune hard disk-uri

Adrian Popescu -
Cele mai bune hard disk-uri

Alegerile noastre


Extensie garantie 3 ani


Adaptor Gembird DVI-I - VGA


Cablu convertor USB la PS2 (tastatura + mouse)


Adaptor Gembird SATA - IDE bidirectional


Cablu prelungitor USB 2.0, 1.8 m


Cablu prelungitor USB 2.0, 3 m, Premium


Adaptor USB la IDE/SATA


Cablu alimentare PC-186-VDE, 1.8m (bulk)


Cablu USB 3.0 AM la Micro BM, 1.8m


Cablu Alimentare Gembird SATA, 15 cm


Tip conector : bracket montare HDD/SSD 2.5inch - 3.5inch

Un hard disk de computer (sau un hard disk sau HDD) este un tip de tehnologie care stochează sistemul de operare, aplicațiile și fișierele de date, cum ar fi documentele, imaginile și muzica pe care le folosește computerul. Restul componentelor din computer lucrează împreună pentru a vă arăta aplicațiile și fișierele stocate pe hard disk.

Un hard disk (HDD) este compus dintr-un platou care conține compartimente pentru a stoca date. Aceste date sunt sistemul dvs. de operare, aplicațiile și orice fișiere pe care le-ați creat. Există, de asemenea, un braț de încărcare care se deplasează pe platou pentru a citi sau scrie informațiile solicitate. Pentru a accelera acest proces, platoul se rotește pe măsură ce brațul acumulatorului se deplasează peste el.

Compartimentele care dețin datele pot fi răspândite pe tot hard diskul. Adică datele nu sunt scrise secvenţial. Există un sistem de indexare pentru a permite brațului acuator să găsească toate datele relevante.

Platoul și brațul acumulatorului sunt delicate, așa că sunt acoperite de o carcasă din oțel. Acest lucru previne deteriorarea discului în circumstanțe normale.

HDD-urile sunt tehnologii dovedite care pot stoca o cantitate mare de date (aceasta variază în funcție de dimensiunea unității) și sunt relativ ieftine. În condiții normale de utilizare, acestea sunt rezonabil de durabile și funcționează bine.

Există însă dezavantaje. Unitățile de hard disk pot fi lente, mai ales pentru a deschide aplicații sau fișiere mari. Deoarece nu scriu datele secvențial, datele pot deveni fragmentate, cu spațiu gol în fiecare compartiment. Acest spațiu gol este prea mic pentru a fi folosit pentru date, dar atunci când spațiul gol este adăugat împreună, poate ocupa o mare parte a unității. Aflați cum să vă defragmentați hard diskul.

Hard disk-urile consumă multă putere și produc multă căldură. Acest lucru le face mai puțin utile pe computerele mai mici, cum ar fi laptopurile și notebook-urile. În circumstanțe normale, HDD-urile sunt durabile. Dar când hard disk-urile sunt în computere portabile care pot fi scăpate sau lovite în timp ce platoul se rotește, unitatea poate fi deteriorată, astfel încât datele de pe ele să nu poată fi recuperate de către utilizatorii finali.

Te-ar putea interesa