Cele mai bune imprimante laser color

Cele mai bune imprimante laser color

Scris de Adrian Popescu -

Oricât de surprinzător ar părea, o imprimantă laser poate fi mai puțin costisitoare pe termen lung decât o imprimantă cu jet de cerneală comparabilă. Cu toate acestea, trebuie să te uiți la costul total de proprietate pentru a-ți da seama.

O plângere comună despre lasere este că cartușele de toner laser sunt scumpe în comparație cu cartușele cu jet de cerneală. Pentru modelele ieftine, costul poate chiar depăși costul imprimantei, în special pentru laserele color, dacă trebuie să înlocuiți un set complet de cartușe (tonere negru, cyan, magenta și galben). Dar dacă comparați costul pe pagină, mai degrabă decât prețul per cartuş, veți descoperi că costul de funcționare pentru laserele pe bază de cartuș este de fapt mai mic decât pentru dispozitivele cu jet de cerneală pe bază de cartușe comparabile. În plus, majoritatea laserelor sunt proiectate să reziste mai mult decât majoritatea jeturilor de cerneală, astfel încât să puteți amortiza costul inițial al imprimantei și pe mai multe pagini.

Imprimantele laser nu au problemele de calitate pe care le provoacă cerneala pentru imprimarea pe hârtie simplă. Particulele de toner, adesea crescute chimic la dimensiunea și o formă uniforme, sunt bucăți mici de plastic. Spre deosebire de cerneală, acestea nu se pot scurge în hârtie pentru a înmuia marginile ascuțite pentru linii și grafice.

Imprimante laser color versus imprimante cu jet de cerneală.
Imprimantele laser sunt mai bune pentru documentele text, deoarece produc linii clare chiar și la dimensiuni foarte mici ale fontului. De-a lungul timpului, acestea sunt, de asemenea, mai ieftine de rulat, deoarece puteți obține mai multe printuri per dolar cheltuit pe toner decât puteți obține cu cerneala cu jet de cerneală. Imprimantele laser oferă, de asemenea, viteze de imprimare mai mari și pot economisi timp serios la lucrările de imprimare mari.

Cât de des va trebui să cumpăr toner?
Aceasta depinde de cât de mult imprimați. Cartușele de toner au adesea un randament de 2.000 de pagini sau mai mult (verificați specificațiile imprimantei pentru randamentul specific al modelului dvs.). Pentru uz casnic ușor, asta înseamnă că mulți oameni ar putea trece cu ușurință un an sau mai mult fără a înlocui tonerul. Pentru utilizarea la birou, intervalul de înlocuire va fi mai scurt, dar tonerul ar putea dura încă câteva luni.

Recomandarile noastre


Noua gama de imprimante laser HP Neverstop Prima imprimanta laser din lume cu rezervor reincarcabil de toner.     Imprimi pana la 5000 de pagini cu kitul inclus in cutie. Imprima de pana la 10 ori mai multe pagini decat cu alte imprimante laser HP din aceeasi gama.   Economisesti pana la 80% din cost cu tonerul HP Cele mai mici costuri de reincarcare pentru imprimarea laser HP, comparativ cu cartusele de toner HP. Obtine imprimare de inalta calitate, fara compromisuri.     Reincarci tonerul rapid – fara risipa, fara stres Datorita designului revolutionar al kitului de reincarcare cu toner, poti relua imprimarea in cateva secunde.


Pentru intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri) si pentru angajatii de la distanta, noul mod de lucru necesita o modalitate mai buna de a imprima. Va prezentam imprimanta Xerox® B310 – un instrument de lucru rapid, compact, alb-negru, ideal pentru echipele de lucru mici, aglomerate, pentru birourile de acasa si spatiile restranse. Pregatita sa lucreze direct din cutie, imprimanta B310 ofera usurinta in manevrare si fiabilitate ridicata, necesare pentru a realiza mai mult, intr-un timp mai scurt.


Imprimanta laser alb-negru Kyocera ECOSYS P2235dw, A4, 35 ppm, Duplex, Retea, Wireless


Imprimanta laser alb/negru HP LaserJet Pro M404dn, A4, 38 ppm , Duplex, Retea (Alb)


Imprimanta laser color Oki C824dn, A3, 26 ppm, Duplex, Retea (Alb/Negru)


Imprimanta laser monocrom HP 408dn, A4, 40 ppm, Retea, Duplex, USB (Alb)

Cum sa alegi cea mai buna imprimanta color laser

Durabilitate
După cum s-a menționat mai sus, alegerea ta de culoare LaserJet depinde de faptul dacă poate rezista sau nu la utilizarea de mai multe persoane de-a lungul unui timp. Priviți cât de bine rezistă la condițiile de mediu, cum ar fi umiditatea, căldura, praful etc.

Calitatea scanării
Calitatea scanării se referă la capacitatea imprimantei de a produce imagini clare chiar și în condiții de iluminare slabă. Acesta este doar un alt mod de a spune că scanerul funcționează bine, indiferent de condiția în care se află. De exemplu, un telefon cu cameră ar putea fi singura sursă de lumină disponibilă, rezultând imagini neclare. Dar odată ce cumpărați un scaner decent, totul iese frumos.

Funcționalitate
Funcționalitatea înseamnă că imprimanta dumneavoastră oferă diverse funcții în afară de simpla tipărire a documentelor. Unele modele sunt echipate cu scanere. Altele oferă, printre altele, capabilități de fax, conexiune wireless, abilități de trimitere/primire a e-mailurilor și sisteme de gestionare a documentelor.

Calitate
O imprimantă ideală ar oferi text clar și grafică clară, fără a sacrifica calitatea imaginii. O imprimantă ideală ar oferi text clar și grafică clară, fără a sacrifica calitatea imaginii.

Cu toate acestea, în funcție de preferințele personale, consumatorii preferă adesea fotografiile lucioase în loc de cele mate. Laserele de ultimă generație oferă de obicei rezultate de calitate superioară în comparație cu omologii lor cu costuri reduse. Deci, dacă alegeți un dispozitiv cu preț redus, atunci va trebui să faceți compromisuri în altă parte.

Ușurință în utilizare
La fel ca majoritatea dispozitivelor electronice de larg consum, imprimantele de acasă tind să includă interfețe de utilizator complicate. Asigurați-vă că al dvs. are comenzi simple care vă permit să ajustați setările rapid și ușor. În plus, asigurați-vă că Software-ul acceptă instalare și actualizări ușoare.

În mod ideal, doriți un dispozitiv multifuncțional care vă va permite să faceți mai multe lucrări simultan. De exemplu, dacă dețineți o afacere mică, este logic să investiți într-un dispozitiv care are o dublă sarcină atât ca copiator, cât și ca laborator foto computerizat.

Te-ar putea interesa