Cele mai bune imprimante laser color

Adrian Popescu -

Alegerile noastre


Extensie garantie 3 ani


Adaptor Gembird DVI-I - VGA


Cablu convertor USB la PS2 (tastatura + mouse)


Adaptor Gembird SATA - IDE bidirectional


Cablu prelungitor USB 2.0, 1.8 m


Cablu prelungitor USB 2.0, 3 m, Premium


Adaptor USB la IDE/SATA


Cablu alimentare PC-186-VDE, 1.8m (bulk)


Cablu USB 3.0 AM la Micro BM, 1.8m


Cablu Alimentare Gembird SATA, 15 cm


Tip conector : bracket montare HDD/SSD 2.5inch - 3.5inch

Oricât de surprinzător ar părea, o imprimantă laser poate fi mai puțin costisitoare pe termen lung decât o imprimantă cu jet de cerneală comparabilă. Cu toate acestea, trebuie să te uiți la costul total de proprietate pentru a-ți da seama.

O plângere comună despre lasere este că cartușele de toner laser sunt scumpe în comparație cu cartușele cu jet de cerneală. Pentru modelele ieftine, costul poate chiar depăși costul imprimantei, în special pentru laserele color, dacă trebuie să înlocuiți un set complet de cartușe (tonere negru, cyan, magenta și galben). Dar dacă comparați costul pe pagină, mai degrabă decât prețul per cartuş, veți descoperi că costul de funcționare pentru laserele pe bază de cartuș este de fapt mai mic decât pentru dispozitivele cu jet de cerneală pe bază de cartușe comparabile. În plus, majoritatea laserelor sunt proiectate să reziste mai mult decât majoritatea jeturilor de cerneală, astfel încât să puteți amortiza costul inițial al imprimantei și pe mai multe pagini.

Imprimantele laser nu au problemele de calitate pe care le provoacă cerneala pentru imprimarea pe hârtie simplă. Particulele de toner, adesea crescute chimic la dimensiunea și o formă uniforme, sunt bucăți mici de plastic. Spre deosebire de cerneală, acestea nu se pot scurge în hârtie pentru a înmuia marginile ascuțite pentru linii și grafice.

Imprimante laser color versus imprimante cu jet de cerneală.
Imprimantele laser sunt mai bune pentru documentele text, deoarece produc linii clare chiar și la dimensiuni foarte mici ale fontului. De-a lungul timpului, acestea sunt, de asemenea, mai ieftine de rulat, deoarece puteți obține mai multe printuri per dolar cheltuit pe toner decât puteți obține cu cerneala cu jet de cerneală. Imprimantele laser oferă, de asemenea, viteze de imprimare mai mari și pot economisi timp serios la lucrările de imprimare mari.

Cât de des va trebui să cumpăr toner?
Aceasta depinde de cât de mult imprimați. Cartușele de toner au adesea un randament de 2.000 de pagini sau mai mult (verificați specificațiile imprimantei pentru randamentul specific al modelului dvs.). Pentru uz casnic ușor, asta înseamnă că mulți oameni ar putea trece cu ușurință un an sau mai mult fără a înlocui tonerul. Pentru utilizarea la birou, intervalul de înlocuire va fi mai scurt, dar tonerul ar putea dura încă câteva luni.

Te-ar putea interesa