Cel mai bun procesor pentru jocuri

Adrian Popescu -

Cel mai bun procesor pentru jocuri este unul dintre cele mai aprig disputate titluri din industrie, schimbându-și mâinile cu fiecare nouă generație succesivă de procesoare. În acest moment, mingea este ferm în terenul Intel, datorită unei arhitecturi hibride inteligente și a unor prețuri sănătoase pentru cele mai recente cipuri Raptor Lake din a 13-a generație, dar Zen 4 de la AMD nu este cu siguranță rătăcit.

O posibilă alegere pentru utilizatorii care doresc să cumpere un nou procesor este că generațiile anterioare ale Intel și AMD (seria a 12-a generație Core și Ryzen 5000) oferă mai multă valoare decât oricând. Unii dintre cei mai mari performanți din generațiile lor anterioare pot fi combinați cu o memorie DDR4 mai ieftină, care este la cel mai mic preț din mult timp. Acest lucru, împreună cu scăderile de preț cu Intel și AMD concentrându-se pe promovarea celor mai recente tehnologii și arhitecturi, înseamnă că utilizatorii pot face chilipiruri cu prețurile care scad (și fluctuează) tot timpul. Cipurile remarcabile includ cipul original AMD 3D V-Cache încărcat, Ryzen 7 5800X3D, care are 8 nuclee cu 16 fire, cu 96 MB de cache L3 disponibile pentru anumite jocuri/titluri care sunt optimizate pentru acesta.

Dacă sunteți în căutarea celui mai bun procesor AMD pentru jocuri la un preț mai mic, Ryzen 7 5800X3D este încă printre cele mai rapide procesoare pentru jocuri AMD de pe piață. Cu toate acestea, acest cip și 3D V-Cache nu sunt la fel de rapide ca cipurile comparabile în alte tipuri de lucru dincolo de jocuri, deci va trebui să fii conștient de avantajele și dezavantajele. Acest cip este un câștigător absolut fără îndoială dacă actualizați un sistem AM4 existent doar pentru jocuri.

Cel mai bun procesor pentru jocuri

Alegerile noastre

Procesor Intel® Core™ i9-13900K Raptor Lake

Procesor Intel® Core™ i9-13900K Raptor Lake

Procesor Intel® Core™ i9-13900K Raptor Lake, 3.0GHz, 5.8 GHz turbo, 36MB, Socket 1700. Mai multa performanta la indemanaNoul procesor Intel® Core™ din a 13-a generatie nu este doar un cip - este un multivers in care fiecare poate avea totul si poate fi totul.

Procesor AMD Ryzen™ 9 7950X3D

Procesor AMD Ryzen™ 9 7950X3D

Procesor AMD Ryzen™ 9 7950X3D, 144MB, 4.5/5.7GHz Max Boost, Socket AM5, Radeon Graphic   Unul dintre cele mai bune procesoare pentru jocuri, cu tehnologia AMD 3D V-Cache™ pentru o performanta si mai mare Procesorul cu 16 nuclee care le poate face pe toate, cu performante incredibile de la AMD pentru cei mai pretentiosi gameri si creatori. In plus, bucurati-va de avantajele tehnologiei AMD 3D V-Cache™ de ultima generatie pentru latenta redusa si si mai multa performanta in jocuri.

Procesor Intel® Core™ i7-13700K Raptor Lake

Procesor Intel® Core™ i7-13700K Raptor Lake

Procesor Intel® Core™ i7-13700K Raptor Lake, 3.4GHz, 5.4 GHz turbo, 30MB, Socket 1700. Mai multa performanta la indemanaNoul procesor Intel® Core™ din a 13-a generatie nu este doar un cip - este un multivers in care fiecare poate avea totul si poate fi totul.

Procesor AMD Ryzen™ 9 7900X

Procesor AMD Ryzen™ 9 7900X

Procesor AMD Ryzen™ 9 7900X, 76MB, 4.7/5.6GHz Max Boost, Socket AM5, Radeon Graphics. Bine ati venit in noua era a performantei. AMD Ryzen 7000 Series introduce viteza "Zen 4" pentru gameri si creatori, cu putere pura pentru a aborda orice joc sau flux de lucru pe terenul de joaca digital. Cel mai avansat procesor pentru PC din lume pentru gameri si creatori extinde pozitia de lider in materie de performanta AMD pentru a va alimenta PC-ul.

Procesor Intel CPU Desktop Core i5-13500

Procesor Intel CPU Desktop Core i5-13500

Procesor Intel CPU Desktop Core i5-13500, 2.5GHz, 24MB, LGA1700 Box. Mai multa performanta la indemanaNoul procesor Intel® Core™ din a 13-a generatie nu este doar un cip - este un multivers in care fiecare poate avea totul si poate fi totul.

Ce este un procesor de gaming?

Un procesor de gaming este un tip de procesor conceput pentru a oferi performanta ridicata si stabilitate in timpul jocurilor pe calculator. In general, aceste procesoare sunt proiectate pentru a rula jocuri mai rapid si mai eficient decat procesoarele obisnuite si pot oferi o performanta ridicata chiar si la rezolutii inalte si setari grafice detaliate.

Procesoarele de gaming sunt, de obicei, construite cu mai multe nuclee si thread-uri pentru a putea gestiona sarcinile multiple ale jocului si ale altor aplicatii simultan. De asemenea, acestea au un ceas mai mare si un cache mai mare pentru a putea furniza datele mai rapid catre memoria RAM si placa video.

In timp ce procesoarele de gaming pot fi mai scumpe decat alte procesoare, ele sunt ideale pentru jocurile care necesita o performanta ridicata, cum ar fi jocurile de actiune, simulatoarele si jocurile multiplayer. De asemenea, acestea pot fi o alegere buna pentru streaming-ul de jocuri si pentru crearea de continut video sau grafic.

Cum aleg cel mai bun procesor pentru gaming?

Atunci cand alegeti cel mai bun procesor pentru gaming, exista cateva factori importanti de luat in considerare:

Performanta - Performanta procesorului este un factor esential pentru gaming. Un procesor cu o viteza mai mare de ceas, mai multe nuclee si fire va oferi in general o performanta mai buna pentru jocuri.

Compatibilitate - Asigurati-va ca procesorul este compatibil cu placa de baza si celelalte componente hardware, inclusiv placa grafica si memoria RAM.

Buget - Luati in considerare bugetul cand selectati un procesor pentru gaming. Unele procesoare sunt mai scumpe decat altele, si trebuie sa echilibrati performanta cu costul.

Brand si reputatie - Alegeti un brand de incredere cu un istoric bun in producerea de procesoare de inalta calitate. Brand-uri precum Intel si AMD sunt bine-cunoscute pentru producerea de procesoare pentru gaming.

Overclocking - Daca sunteti interesati de overclocking, cautati un procesor care are un potential bun de overclocking.

"Future-proofing" - Luati in considerare durabilitatea procesorului si daca va satisface nevoile dumneavoastra pentru viitoarele jocuri si avansari tehnologice.

Unele dintre cele mai bune procesoare pentru gaming de pe piata includ Intel Core i9, Intel Core i7, AMD Ryzen 9 si AMD Ryzen 7. In cele din urma, cel mai bun procesor pentru gaming pentru dumneavoastra depinde de buget, nevoi si preferinte personale.

Te-ar putea interesa