Cea mai buna tableta grafica

Adrian Popescu -

În căutarea unei tablete grafice, este important să ții cont de nevoile și preferințele tale artistice sau profesionale, aceste dispozitive oferă o platformă intuitivă și precisă pentru desen digital, retușare foto sau creare de grafică.

Aspecte precum dimensiunea, nivelul de sensibilitate la presiune, precizia și compatibilitatea cu software-ul preferat ar trebui să fie luate în considerare în procesul de selecție.

Cea mai buna tableta grafica

Alegerile noastre

Tableta grafica One by Wacom

Tableta grafica One by Wacom
 • Suprafata activa (W x D) 216 x 135 mm
  Interfata USB 2.0
  Rezolutie (lpi) 2540 lpi

Tableta grafica One by Wacom, medium     Lucreaza digital in mod natural Cu WACOM One va distrati in timp ce creati. Creionul usor si ergonomic cu varf sensibil la presiune, combinat cu suprafata neteda a tabletei, ofera rezultate uimitoare.     Cu un design modern de culoare neagra, tableta WACOM One Small reprezinta accesoriul ideal de care aveti nevoie. Datorita dimensiunilor sale, aceasta tableta este usor de transportat, astfel ca o puteti lua cu dumneavoastra la birou sau in oricare alta locatie.

Tableta grafica XP-PEN Star 03 v2

Tableta grafica XP-PEN Star 03 v2
 • Suprafata activa (W x D) 10 x 6 inch
  Interfata USB 2.0
  Rezolutie (lpi) 5080 lpi

Tableta grafica XP-PEN Star 03 v2, 10x6", USB, 8 Butoane, 8192 niveluri presiune, include Pen-Stand, 8 varfuri de rezerva     Mai mult loc pentru a lucra si a desena.Star 03 ofera o zona de lucru de 10 x 6 inci pentru artistii care au nevoie de spatiul lor.  Imbunatatirea performanteiCapabil sa atinga 8192 niveluri de sensibilitate la presiune si rata de raport 266RPS, oferindu-va o precizie precisa si un raspuns rapid pentru a desena si picta in mod natural cu performante netede, imbunatatite.

Tableta grafica XP-PEN Star G430S

Tableta grafica XP-PEN Star G430S
 • Suprafata activa (W x D) 4 x 3 inch
  Interfata USB 2.0
  Rezolutie (lpi) 5080 lpi

Tableta grafica XP-PEN Star G430S, 4x3", OSU, 8192 niveluri presiune, include 10 Varfuri, compatibila Semnatura Digitala    Dimensiune compacta, performanta incomparabila!  Tine tableta intr-o mana!O zona activa 4x3 ”, grosime de doar 2 mm, G430S este la fel de subtire ca toate tabletele grafice de nivel primar. Economisiti spatiu pe birou pastrand aceeasi precizie cand jucati OSU! Ultra-subtire si portabila, permitandu-va sa o tineti intr-o mana si sa o purtati din mers.

Cum sa alegi cea mai buna tableta grafica

Alegerea celei mai bune tablete grafice poate fi un proces complex, dar înțelegerea câtorva aspecte cheie poate face procesul mai ușor și mai precis.

Primul aspect important este scopul pentru care vei folosi tableta grafică. Dacă ești un artist profesionist, ai nevoie de o tabletă cu o precizie înaltă și caracteristici avansate, cum ar fi niveluri ridicate de sensibilitate la presiune și rezoluție mare. Pe de altă parte, pentru utilizatorii amatori sau hobbyiști, o tabletă mai simplă și mai accesibilă poate fi o opțiune mai potrivită.

Dimensiunea tabletei grafice este, de asemenea, un aspect esențial. Tabletele grafice vin în diferite dimensiuni, de la modele mici și portabile, până la tablete mai mari, care oferă o suprafață de lucru mai mare. Alegerea dimensiunii corecte depinde de preferințele tale și de spațiul disponibil pe birou.

Sensibilitatea la presiune este un alt factor important de luat în considerare. Cu cât tableta are un nivel mai mare de sensibilitate la presiune, cu atât este mai precisă și mai adecvată pentru lucrări detaliate și subtile. Este recomandabil să cauți o tabletă grafică cu cel puțin 2048 de niveluri de sensibilitate la presiune.

Compatibilitatea cu software-ul preferat este, de asemenea, crucială. Asigură-te că tableta grafică este compatibilă cu programul de desen sau de design pe care îl utilizezi cel mai des, cum ar fi Adobe Photoshop, Illustrator sau CorelDRAW. Multe tablete grafice sunt compatibile cu o gamă largă de software-uri, dar este întotdeauna bine să verifici înainte de achiziție.

În cele din urmă, prețul poate fi un factor determinat în alegerea celei mai bune tablete grafice. Gândește-te la bugetul pe care îl ai disponibil și compară caracteristicile și specificațiile tabletei grafice în raport cu prețul. În general, prețurile variază în funcție de dimensiunea, calitatea și caracteristicile tabletei grafice.

Tipuri de tablete grafice

Tablete Grafice cu Stilou Pasiv:

O categorie de tablete grafice este reprezentată de cele cu stilou pasiv, care nu necesită încărcare sau baterie. Aceste tablete sunt ușor de utilizat și sunt adesea preferate pentru utilizarea de zi cu zi sau pentru începători. Cu toate acestea, stilourile pasive pot fi mai puțin precise și pot avea mai puține caracteristici avansate comparativ cu cele cu stilou activ.

Tablete Grafice cu Stilou Activ:

Tabletele grafice cu stilou activ sunt echipate cu un stilou care necesită încărcare sau baterie. Acestea oferă o precizie mai mare și sunt adesea preferate de artiștii profesioniști sau designerii graficieni pentru lucrări detaliate și subtile. Stilourile active pot avea, de asemenea, caracteristici suplimentare, cum ar fi butoane personalizabile sau funcții de inclinare a stiloului.

Tablete Grafice cu Ecran Integrat:

O altă categorie este reprezentată de tabletele grafice cu ecran integrat, care permit utilizatorilor să deseneze direct pe suprafața ecranului. Aceste tablete oferă o experiență mai intuitivă și naturală și sunt adesea preferate pentru lucrările artistice mai complexe sau pentru cei care doresc să simtă textura hârtiei sub stilou. Cu toate acestea, tabletele cu ecran integrat pot fi mai scumpe și mai greu de transportat.

Tablete Grafice Fără Ecran Integrat:

Tabletele grafice fără ecran integrat necesită conectarea la un computer sau un dispozitiv mobil pentru a desena sau a edita. Acestea sunt mai portabile și mai ușor de utilizat în deplasare, fiind preferate pentru utilizatorii care călătoresc frecvent sau care au nevoie de o soluție mai accesibilă. Cu toate acestea, utilizarea lor poate necesita un timp de adaptare, deoarece desenul se face pe suprafața tabletei și nu pe ecranul propriu-zis.

Tablete Grafice Hibride:

Există, de asemenea, tablete grafice hibride care combină caracteristicile tabletelor cu ecran integrat și tabletelor fără ecran integrat. Acestea oferă o versatilitate excelentă, permițând utilizatorilor să deseneze atât direct pe ecran, cât și pe suprafața tabletei. Tabletele hibride pot fi ideale pentru cei care doresc să beneficieze de avantajele ambelor tipuri de tablete grafice.

Concluzii

În concluzie, alegerea celei mai bune tablete grafice depinde în mare măsură de nevoile și preferințele individuale ale utilizatorului. Fiecare tip de tabletă grafică - cu stilou pasiv, cu stilou activ, cu ecran integrat, fără ecran integrat sau hibridă - are avantaje și dezavantaje specifice.

Este important să îți evaluezi nevoile artistice sau profesionale, să iei în considerare bugetul disponibil și să analizezi caracteristicile și specificațiile fiecărui tip de tabletă grafică înainte de a face o achiziție. Consultarea cu alți utilizatori, recenziile și teste practice pot fi, de asemenea, utile în procesul de luare a deciziei.

În cele din urmă, alegerea celei mai bune tablete grafice ar trebui să ofere o experiență plăcută și productivă în procesul de desen digital, retușare foto sau creare de grafică.

Te-ar putea interesa