Dell XPS 17 (9720) review

Dell XPS 17 (9720) review

Scris de Adrian Popescu -

MOTIVE DE CUMPARARE
Performanță excelentă în afaceri și în jocuri
Ecran mare, atractiv
O mulțime de spațiu de depozitare

MOTIVE DE EVITAT
Greu
Ventilatoarele sunt zgomotoase când rulează

Acest gigant de 17 inchi oferă multă putere de procesare și are spațiu de rulare zile întregi, dar cu prețul de a cântări mult.

Include a 12-a generație de procesoare Intel iar memoria a fost actualizată la tip DDR5. Asta înseamnă că, în timp ce modelul de anul trecut putea citi și scrie date în memorie cu o viteză de patru ori mai mare decât cea a memoriei (DDR4), noul model poate face acest lucru cu o viteză de cinci ori mai mare.

Aceste modificări oferă o creștere semnificativă a vitezei, XPS 17 (9720) atingând un scor PCMark 10 de 7076. Aceasta este o creștere cu 7% față de scorul 6583 pe care XPS 17 (9710) l-a avut anul trecut.

Există, de asemenea, o cantitate decentă de putere de joc oferită de GPU-ul laptopului Nvidia RTX 3060.

Cuprins

Dell XPS 17 (9720) review: recomandările noastre


XPS 17 (9720) este un laptop mare și vechi. Este atât o binecuvântare, cât și un blestem. Are performanțe excelente, un ecran mare și luminos și mult spațiu de stocare. Dezavantajul este că este mare și greu: cu sursa de alimentare USB mare, veți trage kilogramele în plus într-un pachet mare și voluminos.

Merită încordarea spatelui? Depinde. Există câteva sarcini pe care XPS 17 nu le-ar putea gestiona și această greutate ar putea merita dacă aveți absolut nevoie de tot ceea ce puteți face pe un computer - cu excepția faptului că mergeți undeva cu el.

Te-ar putea interesa