All In One PC

All In One PC

Scris de Adrian Popescu -

Ce este un computer All-In-On (AIO)?
PC-urile All-in-One (PC-urile AIO) sunt computere desktop simplificate care integrează toate componentele unui computer desktop tradițional, cu excepția tastaturii și a mouse-ului, într-o singură unitate.

Înțelegerea computerelor All-In-On (AIO).
Calculatoarele desktop tradiționale au un monitor și o carcasă separată pentru computer, care ține placa de bază, hard disk-ul și toate celelalte componente. PC-urile AIO diferă, stocând toate componentele, bară tastatura și mouse-ul în monitor.

Multe PC-uri AIO dispun de monitoare cu ecran tactil integrat, touch-pad-uri și unități de disc cu stare solidă și memorie. Ele tind să aibă un profil mai mic decât alte computere desktop, reduc dezordinea și vin cu design elegant.

PC-urile AIO datează inițial din anii 1980. Apple iMac, care a debutat în 1998, a fost salutat ca fiind primul AIO popular.1 Alte companii de tehnologie lider, cum ar fi Dell, Lenovo, HP și Microsoft, au construit, de asemenea, primele PC-uri AIO.

Beneficiile PC-urilor All-In-On (AIO).
PC-urile AIO oferă mai multe avantaje față de computerele desktop tradiționale. Pe lângă faptul că economisesc spațiu pe birou și au mai puține cabluri, acestea sunt considerate a fi ușor de utilizat și plăcut de utilizat, în parte datorită interfețelor lor mari, cu ecran tactil.

Aceste tipuri de computere sunt, de asemenea, renumite pentru că oferă de obicei la fel de mult sau mai multă performanță decât un laptop sau alt computer mobil.

Limitări ale PC-urilor All-In-On (AIO).
Nici PC-urile AIO nu sunt perfecte. Deoarece folosesc componente concepute pentru computerele mobile pentru a-și menține dimensiunea mică, PC-urile AIO tind să fie mai scumpe și nu întotdeauna la același nivel de performanță ca desktop-urile standard.

De asemenea, uneori se luptă să concureze cu cei mai mari concurenți ai lor din ziua de azi - computerele laptop. Laptopurile au devenit standardul pentru majoritatea utilizatorilor de afaceri și consumatori, datorită portabilității lor. Deși este posibil să transportați computerele AIO în jur, această sarcină este mult mai ușoară cu un laptop.

Un alt defect notabil este faptul că PC-urile AIO pot fi dificil de actualizat sau de adăugat componente din cauza dimensiunilor mici. Dacă o componentă se rupe, consumatorii trebuie să înlocuiască întregul computer AIO.

Cuprins

All In One PC: recomandările noastreAll in one PC Lenovo IdeaCentre 3 24ALC6 (Procesor AMD Ryzen 5 5625U (6 cores, 2.3GHz up to 4.3GHz, 16MB), 23.8inch, Full HD, IPS, 8GB DDR4, 512GB SSD, AMD Radeon Graphics, Camera Web, No OS)


All in One PC Lenovo IdeaCentre AIO 3 27IAP7 (Procesor Intel® Core™ i5-1240P (12 core, up to 4.4GHz, 12MB), 27inch, Full HD, 8GB DDR4, SSD 512GB M.2, Intel Iris Xe Graphics, No OS)


All in One PC Lenovo V50a 24IMB (Procesor Intel Core i7-10700T (16MB SmartCache, 2.00 GHz), 23.8inch, 16GB, SSD 512 GB, Intel UHD Graphics 630, Full HD, Windows 10 Pro, Negru)


All in One PC Lenovo ThinkCentre Neo 30a (Procesor Intel® Core™ i7-1260P (12 cores, up to 4.7GHz, 18MB), 23.8inch, Full HD, 16GB DDR4, SSD 512GB M.2, Intel Iris Xe Graphics, No OS)

All-In-One vs. PC-uri desktop
Cumpărarea unui desktop oferă mai multe avantaje față de achiziționarea unui computer all-in-one. Multe PC-uri all-in-one au procesoare (CPU), unități, memorie (RAM) și alte componente concepute pentru laptopuri. O astfel de arhitectură face ca all-in-one să fie compact, dar împiedică și performanța generală a sistemului. În mod obișnuit, aceste componente ale laptopului nu vor funcționa la fel de bine ca un benchmark pentru desktop.

All-In-One vs. Laptop-uri
Echipamentul all-in-one este mai mic decât un desktop, dar este încă legat de un spațiu desktop. Laptopurile, dimpotrivă, se deplasează între locații și furnizează energie prin bateriile lor. Această portabilitate le face mai flexibile decât all-in-one.

Deoarece multe PC-uri all-in-one folosesc toate aceleași componente ca laptopurile, nivelurile de performanță sunt în mare parte identice între cele două tipuri de computere. Singurul avantaj pe care l-ar putea avea un computer all-in-one este dimensiunea ecranului. În timp ce computerele all-in-one au în general dimensiuni ale ecranului între 20 și 27 de inchi, laptopurile sunt încă limitate la ecrane de 17 inchi și mai mici.

Un computer All-in-One preia toate componentele hardware interne ale computerului desktop și le integrează în aceeași carcasă care găzduiește monitorul. Efectul general este o amprentă mai mică a computerului și, adesea, un aspect mai curat, deoarece se afișează mai puține fire. Astăzi, cele mai populare mărci care produc computere All-in-One includ Acer, Apple, ASUS, Dell, HP și Lenovo.

PC-urile all-in-one sunt mai ușor de transportat
PC-urile desktop standard sunt de obicei limitate la birou sau acasă doar pe baza faptului că transportul unui monitor, turn, cabluri și periferice este un pic o bătaie de cap.

În cazul în care trebuie să transportați un computer AiO, totuși, de obicei vă uitați la o singură unitate cu un cablu; dacă aveți un AiO cu un ecran tactil, puteți alege să renunțați la transportarea oricăror periferice, cum ar fi o tastatură și un mouse.

Deși PC-urile AiO sunt mai ușor de transportat decât omologii lor standard de desktop, totuși doriți să luați un laptop dacă sunteți cineva care este în mișcare mai mult decât ești staționar.

PC-urile all-in-one ocupă mai puțin spațiu
PC-urile AiO devin mai subțiri în fiecare zi, aproape până la punctul în care puteți confunda unul cu un monitor standard. Nu asa; înăuntru se află tot hardware-ul necesar pentru a rula. Indiferent dacă aveți o zonă mică în casă, aveți nevoie de o configurație cu mai multe PC-uri și nu doriți două sau trei turnuri la picioarele dvs., fie că aveți o mulțime de PC-uri într-un cadru de birou, eliminând turnul atașat care vine cu un PC-ul desktop standard poate elibera mult spațiu.

Din punct de vedere al biroului, faptul că nu aveți o grămadă de cabluri care atașează monitoare la turnuri face ca totul să pară mult mai potrivit oricăror potențiali clienți care vin în vizită.

PC-urile all-in-one vă pot oferi o experiență cu ecran tactil
Ecranele tactile au parcurs un drum lung în ultimii ani, iar multe laptop-uri Windows și PC-uri AiO le oferă acum. Funcția tactilă este excelentă pentru lucrări de artă și design, mai ales dacă obțineți ceva cu suport pentru stilou, cum ar fi Microsoft Surface Studio.

Există, de asemenea, anumite aplicații pentru Windows 10 care funcționează mai bine cu un ecran tactil și mai ales cu un stilou. Dacă utilizați o tabletă de mult timp și acum doriți să faceți upgrade la un computer mai robust, un AiO cu ecran tactil vă va fi imediat familiar și nu veți rata funcționalitatea adăugată.

PC-urile all-in-one sunt mai ușor de configurat
Nu toată lumea se simte confortabil în jurul unui computer. Poate că au folosit produse Apple până acum, sau poate că nu și-au luat niciodată timp să se familiarizeze cu modul în care funcționează un computer. Dacă faci cumpărături pentru primul tău computer, s-ar putea să fii atras de simplitatea unui AiO.

Pentru a-l configura, practic îl conectați la o priză, apăsați butonul de pornire și urmăriți pornirea Windows 10. Un PC desktop prefabricat nu este atât de greu de configurat - trebuie să vă conectați monitorul, difuzoarele și orice alte cabluri - și este, de asemenea, o opțiune decentă pentru un utilizator nou.

Un PC care vine în bucăți pe care trebuie să le adunați va fi probabil mult peste capul cuiva care nu a petrecut mult timp cu hardware-ul. Concluzia: dacă sunteți nou în jocul pentru computer, un AiO este cât se poate de simplu.

PC-urile all-in-one sunt mai greu de manipulat
PC-urile AiO sunt compacte și atractive, dar, de obicei, sunt mult mai greu de manipulat dacă le puteți accesa. De multe ori hardware-ul din interior este lipit sau inaccesibil. Un turn standard de desktop, pe de altă parte, poate fi deschis și există mult spațiu în interior. Hardware-ul poate fi, de obicei, mutat în totalitate după cum vă place.

De ce să te joci cu computerul tău? Poate că o piesă hardware, cum ar fi un port USB, eșuează. Pe un computer desktop standard, puteți repara singur lucrurile, atâta timp cât aveți cunoștințele. Pe un computer AiO, totuși, deschiderea acestuia ar putea fi împotriva garanției sau ar putea fi de fapt imposibil să ajungi la piesa defectă. În acest caz, va trebui să trimiteți întreaga unitate pentru reparație și veți fi oprit de un computer. Acest lucru este frustrant mai ales dacă afișajul este cel care eșuează, deoarece cu un computer desktop standard ați putea continua să utilizați computerul în timp ce monitorul este înlocuit sau reparat.

PC-urile all-in-one sunt mai greu de actualizat
Hardware-ul disponibil pentru un PC este într-o stare constantă de îmbunătățire. Chiar dacă cumpărați un computer cu piese de ultimă generație, probabil că acesta va deveni învechit în câteva luni (dacă nu mai devreme). Deoarece un computer este o investiție, este greu să te împaci cu faptul că acest lucru pe care ai cheltuit mulți bani nu mai este acum cel mai bun.

Pentru a combate învechirea hardware-ului, computerele desktop standard pot fi actualizate destul de ușor. Deschideți turnul, scoateți hardware-ul vechi (să zicem o placă grafică) și introduceți unul nou pe care tocmai l-ați cumpărat.

PC-urile AiO nu funcționează în general astfel. Nu este prea mult spațiu cu care să lucrezi, așa că chiar dacă ai putea intra înăuntru, scoți feroneria veche, îi pui ceva nou, ar trebui să fie o piesă specială care să se potrivească exact. Acest lucru limitează, de asemenea, hardware-ul pe care îl puteți pune într-un AiO.

Te-ar putea interesa