Cele mai bune coolere pentru procesor(CPU)

Cele mai bune coolere pentru procesor(CPU)

Scris de Adrian Popescu -

Una dintre cele mai importante decizii atunci când vă construiți computerul, mai ales dacă plănuiți să faceți overclock, este alegerea celui mai bun cooler pentru procesor. Coolerul este adesea un factor limitator pentru potențialul tău de overclocking, în special în cazul sarcinilor susținute. Alegerea ta mai rece poate face, de asemenea, o diferență substanțială în ceea ce privește zgomotul. Așadar, cumpărarea unui cooler care poate gestiona cea mai bună ieșire termică/căldură a procesorului (fie că este vorba de setările stocului sau când este overclockat) este esențială pentru a evita accelerarea și pentru a atinge întregul potențial al sistemului, menținând în același timp întregul sistem liniștit.

Atât coolerele cu aer, cât și cele cu lichid ale procesorului funcționează pe un principiu similar și ambele fac în esență același lucru: absorb căldura din procesor și o redistribuie departe de hardware. Căldura generată de procesorul însuși este distribuită pe capacul metalic al procesorului, numit Integrated Heat Spreader (IHS). Căldura este apoi transferată pe placa de bază a răcitorului CPU. Căldura este apoi distribuită, fie prin lichid, fie prin conductă de căldură, către un ventilator, unde este suflată departe de răcitor și în cele din urmă departe de computer.

Alegerea coolerului CPU potrivit pentru tine va depinde de nevoile tale particulare. Dacă computerul dvs. este utilizat doar de la ușoară până la moderată, coolerul procesorului dvs. de stoc poate fi în regulă - sau poate doriți să faceți un pas până la un răcitor de aer aftermarket. Pe de altă parte, dacă aveți un procesor de mare putere care va fi supus unei cereri mari cu jocuri, streaming sau crearea de conținut, atunci probabil că doriți să cheltuiți puțin mai mult și să alegeți o opțiune de răcire cu lichid all-in-one .

Cuprins

Cele mai bune coolere pentru procesor(CPU): recomandările noastre


Am nevoie de un cooler pentru CPU?

Ai nevoie de un cooler pentru procesor, fie că este de stoc sau de la o terță parte, și indiferent dacă faci overclock sau nu. Sau computerul se va opri deoarece CPU-ul atinge foarte repede temperaturi periculos de ridicate.

De unde știu ce coolere pentru CPU să aleg?

Vedeti ce socket are placa de baza in specificații. (Socket-ul este componenta care asigură conexiunile mecanice și electrice între procesor și placa de bază.)

Pot sa obtin mai multe FPS cu ajutorul coolerului?

Da, deoarece procesorul este capabil să ruleze la viteze mai mari pe măsură ce este mai rece, electronii circulă mai ușor, deoarece există o rezistență mai mică. Prin urmare, este mai ușor să atingeți viteza maximă a ceasului sau chiar mai mare.

Ce inseamna overclocking?

Overclocking este termenul pentru creșterea procesorului unei componente (unitatea centrală de procesare sau hardware-ul computerului) pentru a accelera performanța acesteia. Creșterea frecvenței de ceas face ca componenta să ruleze la o viteză mai mare și să efectueze mai multe operații pe secundă.

Cum pot sa fac overclocking?

Reglați multiplicatorul CPU. Primul pas pentru a crește viteza ceasului ar trebui să fie creșterea multiplicatorului. Aceasta folosește ceasul de bază încorporat în placa de bază (de obicei 100 MHz) - înmulțind acest număr se obține viteza de ceas. De exemplu, un multiplicator de 36 (x100 MHz) vă aduce 3,6 GHz

Te-ar putea interesa