Cele mai bune coolere pentru procesor(CPU)

Adrian Popescu -
Cele mai bune coolere pentru procesor(CPU)

Alegerile noastre

Una dintre cele mai importante decizii atunci când vă construiți computerul, mai ales dacă plănuiți să faceți overclock, este alegerea celui mai bun cooler pentru procesor. Coolerul este adesea un factor limitator pentru potențialul tău de overclocking, în special în cazul sarcinilor susținute. Alegerea ta mai rece poate face, de asemenea, o diferență substanțială în ceea ce privește zgomotul. Așadar, cumpărarea unui cooler care poate gestiona cea mai bună ieșire termică/căldură a procesorului (fie că este vorba de setările stocului sau când este overclockat) este esențială pentru a evita accelerarea și pentru a atinge întregul potențial al sistemului, menținând în același timp întregul sistem liniștit.

Atât coolerele cu aer, cât și cele cu lichid ale procesorului funcționează pe un principiu similar și ambele fac în esență același lucru: absorb căldura din procesor și o redistribuie departe de hardware. Căldura generată de procesorul însuși este distribuită pe capacul metalic al procesorului, numit Integrated Heat Spreader (IHS). Căldura este apoi transferată pe placa de bază a răcitorului CPU. Căldura este apoi distribuită, fie prin lichid, fie prin conductă de căldură, către un ventilator, unde este suflată departe de răcitor și în cele din urmă departe de computer.

Alegerea coolerului CPU potrivit pentru tine va depinde de nevoile tale particulare. Dacă computerul dvs. este utilizat doar de la ușoară până la moderată, coolerul procesorului dvs. de stoc poate fi în regulă - sau poate doriți să faceți un pas până la un răcitor de aer aftermarket. Pe de altă parte, dacă aveți un procesor de mare putere care va fi supus unei cereri mari cu jocuri, streaming sau crearea de conținut, atunci probabil că doriți să cheltuiți puțin mai mult și să alegeți o opțiune de răcire cu lichid all-in-one .

Te-ar putea interesa