Cele mai bune memorii (RAM) pentru laptop

Adrian Popescu -
Cele mai bune memorii (RAM) pentru laptop

Alegerile noastre

Memorie Corsair ValueSelect 4GB SODIMM DDR4

Memorie Corsair ValueSelect 4GB SODIMM DDR4

Memorie rapida si eficienta pentru platformele echipate cu procesoare Intel de generatia a sasea.   Memoriile Corsair ValueSelect DDR4 sunt proiectate sa depaseasca standardele industriale pentru a garanta compatibilitatea maxima cu aproape toate PC-urile cu procesoare Intel de generatia a sasea. Sunt ansamblate din componente, selectate si verificate cu atentie pentru o functionare stabila, fiabila.

Memoria cu acces aleatoriu al computerului (RAM) este una dintre cele mai importante componente în determinarea performanței sistemului dumneavoastră. Memoria RAM oferă aplicațiilor un loc pentru stocarea și accesarea datelor pe termen scurt. Stochează informațiile pe care computerul le folosește în mod activ, astfel încât să poată fi accesate rapid.

Cu cât sistemul rulează mai multe programe, cu atât veți avea nevoie de mai multa. SSD-urile (unități cu stare solidă) sunt, de asemenea, componente importante și vă vor ajuta sistemul să atingă performanța maximă.

Mulți oameni presupun că memoria și stocarea sunt același lucru, dar nu sunt. Memoria se referă la memoria cu acces aleatoriu (RAM), datele pe termen scurt ale computerului, iar stocarea se referă la unitatea de disc, unde computerul găzduiește sistemul de operare, fișierele și aplicațiile - tot ce trebuie salvat și stocat, dar care nu este accesat imediat.

RAM este esențială pentru viteze mari, deoarece stochează informațiile pe care computerul le folosește pentru sarcini rapide. Când deschideți mai multe programe simultan, accesați fișiere simultan sau rulați software solicitant, utilizați cantități mari de memorie RAM. Dacă laptopul tău funcționează lent sau observați că aplicațiile întârzie, este probabil pentru că nu aveți suficientă memorie pe termen scurt.

Viteza și performanța sistemului dvs. se corelează direct cu cantitatea de RAM pe care ați instalat-o. Dacă sistemul dvs. are prea puțină memorie RAM, poate fi lent și lent. Dar la capătul opus, puteți instala prea multe, cu puține sau deloc avantaje suplimentare. Există modalități de a vedea dacă computerul are nevoie de mai multă memorie și de a vă asigura că cumpărați memorie compatibilă cu celelalte componente ale sistemului dumneavoastră. În general, componentele sunt create la cel mai înalt standard în momentul fabricării, dar cu așteptarea că tehnologia se va schimba în continuare.

Determinarea specificațiilor pentru un laptop nou (sau un upgrade de laptop) poate fi un act de echilibru delicat. Vrei să cheltuiești suficient pentru a nu fi nefericit în viitor, dar nu atât de mult încât să nu folosești tot hardware-ul pe care îl obții.

Memoria (sau RAM) este exemplul perfect în acest sens. PC-ul dvs. folosește RAM pentru a păstra datele temporar: atunci când deschideți aplicații, lucrați la fișiere mari în Photoshop sau chiar jonglați cu zeci și zeci de file ale browserului, acele date sunt stocate în memoria sistemului, nu pe SSD sau HDD. Cu cât faci sarcini care necesită mai multă memorie, cu atât ar trebui să ai mai multă memorie RAM. Îți va păstra computerul rapid și receptiv.

Te-ar putea interesa