Cel mai bune plăci de sunet

Adrian Popescu -

Alegerile noastre

În anii 90, plăcile de sunet de sine stătătoare erau o necesitate pentru orice computer. Plăcile de baza ale vremii nu aveau plăci de sunet integrate și trebuia să obțineți una separat dacă doriți să ascultați muzică, să vizionați filme sau să jucați jocuri cu sunet. Pe măsură ce anii au trecut, plăcile de baza au devenit mult mai bune în gestionarea sunetului.

În zilele noastre, cele mai multe plăci de baza de calitate, în special plăcile de baza de gaming high-end, vin cu plăci de sunet excelente. Pentru majoritatea utilizatorilor, acestea sunt mai mult decât suficiente. Dar dacă vrei cea mai bună placă de sunet disponibilă, trebuie să cauți modele de sine stătătoare.

Acestea vin cu module de control pentru a ajusta nivelurile de sunet pentru fiecare dispozitiv pe care îl utilizați, cu porturi suplimentare pentru a atașa diverse dispozitive audio, cu o multitudine de opțiuni pentru cei care doresc să se aprofundeze în înregistrarea sunetului și cu un sunet perfect clar care merită căști audiofile. și sisteme de difuzoare.

Pentru marea majoritate a utilizatorilor din zilele noastre, computerele nu sunt doar instrumente axate pe productivitate, ci și gadgeturi centrate pe divertisment. Sunt folosite pentru a asculta muzică, a viziona videoclipuri și chiar pentru a juca jocuri. Poate de aceea o placă de sunet grozavă este esențială pentru orice computer modern. Deși soluțiile integrate de bază găsite în majoritatea computerelor fac treaba, aveți nevoie de o placă de sunet dedicată pentru a duce experiența audio a computerului la următorul nivel. Este și mai important dacă vă folosiți configurația pentru sarcini specializate, cum ar fi jocurile competitive sau producția muzicală. Aceste plăci de expansiune vin de obicei cu funcții precum amplificatoare integrate, DAC-uri pentru codificarea/decodarea audio și o gamă diversă de opțiuni I/O și conectivitate.

Alegerea plăcii de sunet potrivite pentru sistemul dvs. poate fi o sarcină descurajantă, deoarece există zeci de ele. Pentru a vă ajuta, am detaliat unele dintre cele mai bune plăci de sunet/amplificatoare pentru PC de pe piață. Printre acestea se numără opțiunile bazate pe PCIe (cel mai potrivite pentru desktop-uri) precum ASUS Essence STX II, precum și modele alimentate prin USB (ideal pentru laptopuri și chiar console de jocuri) precum Creative Sound BlasterX G6. Citiți totul despre ele și luați o decizie în cunoștință de cauză!

Te-ar putea interesa