Cele mai bune plăci rețea pe USB

Cele mai bune plăci rețea pe USB

Scris de Adrian Popescu -

În timp ce aproape orice laptop pe care îl găsiți astăzi pe piață va avea un card Wi-Fi încorporat, nu toate computerele desktop au același lux. Dacă construiți un PC de gaming, s-ar putea să fiți șocat să descoperiți că multe dintre cele mai bune plăci de baza nu includ Wi-Fi. Chiar și cei care oferă Wi-Fi au adesea o versiune mai ieftină disponibilă, care o lasă afară. Cardurile suplimentare sunt o opțiune pentru Wi-Fi, dar, de departe, cel mai simplu mod de a oferi computerelor o conexiune fără fir este cu un adaptor USB Wi-Fi.

Aceste adaptoare simple sunt în general o soluție plug-and-play. Tot ce este nevoie este să le conectați la portul USB de pe computer (și poate să instalați un driver), iar computerul va obține apoi Wi-Fi. Majoritatea adaptoarelor USB Wi-Fi oferă chiar o viteză solidă, unele compatibile cu wireless dual-band pentru conexiuni atât la rețelele de 2,4GHz, cât și la 5GHz. Pentru a profită la maximum de un adaptor de mare viteză, veți dori să-l asociați cu un port USB 3.0 sau mai sus, asigurând o lățime de bandă maximă pentru o conexiune la internet rapidă și stabilă.

După cum sugerează și numele, aceste dispozitive plug-and-play se conectează la orice port USB liber de pe computer, moment în care apar în Windows sau macOS la fel că o placă de rețea internă. Spre deosebire de hardware-ul wireless încorporat în laptopurile mai vechi, totuși, cele mai bune adaptoare USB Wi-Fi acceptă cele mai recente standarde Wi-Fi, astfel încât veți obține cele mai bune viteze posibile și veți putea folosi benzile de frecvența mult mai rapide. Cele mai bune adaptoare USB Wi-Fi sunt soluția ideală pentru oricine are nevoie de capabilități de rețea noi sau mai bune pe un computer desktop sau laptop.

Recomandarile noastre

Ce este un adaptor USB wireless?
Un adaptor USB va permite să va conectați fără fir la rețele, chiar dacă dispozitivul dvs. nu are o placă de rețea fără fir. Odată ce ați achiziționat un adaptor USB, va trebui să vedeți dacă acesta se conectează automat la o rețea fără fir. Puteți află acest lucru în manualul de instrucțiuni.

Beneficiile utilizării unui adaptor USB fără fir
Există multe motive pentru care un adaptor USB poate fi cea mai bună configurație wireless pentru dvs.:

  • Nu trebuie să instalați niciun hardware suplimentar de computer.
  • Configurarea wireless este rapidă și simplă.
  • Nu este nevoie să utilizați un cablu pentru a va conecta dispozitivul.
  • Este mai puțin costisitor decât alte opțiuni de upgrade dacă aveți un laptop sau un dispozitiv vechi. Înseamnă că nu trebuie să cumpărați un computer nou cu acces Wi-Fi mai bun.

Cum funcționează un adaptor USB WiFi?
Dacă laptopul sau computerul dvs. desktop nu are nicio funcționalitate de conectivitate wireless încorporata, atunci va trebui să furnizați această dacă doriți să comunicați cu un router wireless pentru a accesa Internetul.

Există carduri disponibile care includ toate componentele electronice necesare de care aveți nevoie pentru a lucra cu standardele WiFi și pentru a crea o conexiune cu un router wireless. În cazul unui adaptor USB WiFi, toate componentele electronice necesare sunt furnizate la o scară mai mică în interiorul unui stick USB pe care pur și simplu îl conectați la un port USB liber.

Te-ar putea interesa