Routere Wireless

Adrian Popescu -
Routere Wireless

Alegerile noastre

Punerea unuia dintre cele mai bune routere Wi-Fi în casa dvs. este o piesă esențială a vieții online de astăzi și este cea mai simplă modalitate de a vă actualiza rețeaua de acasă. Un router nou, actualizat, poate face ca fiecare laptop, televizor inteligent, consolă de jocuri și cameră de cameră din casă să pară să funcționeze mult mai rapid.

Nu numai că un router nou-nouț vă poate oferi conexiuni Wi-Fi mai rapide, dar multe dintre cele mai recente routere au încorporat software de securitate a rețelei, interfețe de setări bazate pe aplicații și control parental ușor de utilizat.

Ce protocoale wireless ar trebui să caut?
Rețelele Ethernet fără fir utilizează protocoale 802.11 pentru a trimite și a primi date. Cel mai utilizat protocol Wi-Fi, 802.11ac, permite rate maxime (teoretice) de date de până la 5.400 Mbps și funcționează atât pe benzile de 2,4 GHz, cât și pe cele de 5 GHz. Utilizează tehnologia Multiple Input Multiple Output (MIMO), care utilizează mai multe antene pentru a trimite și primi până la opt fluxuri spațiale, rezultând performanțe îmbunătățite. De asemenea, acceptă beamforming, o tehnologie care trimite semnale Wi-Fi direct către un client, mai degrabă decât difuzarea în toate direcțiile, și direcționarea automată a benzii, care permite routerului să selecteze cea mai eficientă bandă radio în funcție de traficul de rețea, disponibilitatea benzii și raza de acțiune. .

Ce înseamnă diferitele benzi Wi-Fi?
În zilele noastre, orice router care merită să ofere cel puțin două benzi radio, o bandă de 2,4 GHz și o bandă de 5 GHz. Banda de 2,4 GHz funcționează la o frecvență mai mică decât banda de 5 GHz și oferă o gamă mai bună, deoarece este mai abil la pătrunderea pereților și a altor structuri. Cu toate acestea, nu oferă țeava grasă și acces de mare viteză pe care le obțineți cu banda de 5GHz.

Te-ar putea interesa