Routere Wireless

Routere Wireless

Scris de Adrian Popescu -

Punerea unuia dintre cele mai bune routere Wi-Fi în casa dvs. este o piesă esențială a vieții online de astăzi și este cea mai simplă modalitate de a vă actualiza rețeaua de acasă. Un router nou, actualizat, poate face ca fiecare laptop, televizor inteligent, consolă de jocuri și cameră de cameră din casă să pară să funcționeze mult mai rapid.

Nu numai că un router nou-nouț vă poate oferi conexiuni Wi-Fi mai rapide, dar multe dintre cele mai recente routere au încorporat software de securitate a rețelei, interfețe de setări bazate pe aplicații și control parental ușor de utilizat.

Ce protocoale wireless ar trebui să caut?
Rețelele Ethernet fără fir utilizează protocoale 802.11 pentru a trimite și a primi date. Cel mai utilizat protocol Wi-Fi, 802.11ac, permite rate maxime (teoretice) de date de până la 5.400 Mbps și funcționează atât pe benzile de 2,4 GHz, cât și pe cele de 5 GHz. Utilizează tehnologia Multiple Input Multiple Output (MIMO), care utilizează mai multe antene pentru a trimite și primi până la opt fluxuri spațiale, rezultând performanțe îmbunătățite. De asemenea, acceptă beamforming, o tehnologie care trimite semnale Wi-Fi direct către un client, mai degrabă decât difuzarea în toate direcțiile, și direcționarea automată a benzii, care permite routerului să selecteze cea mai eficientă bandă radio în funcție de traficul de rețea, disponibilitatea benzii și raza de acțiune. .

Ce înseamnă diferitele benzi Wi-Fi?
În zilele noastre, orice router care merită să ofere cel puțin două benzi radio, o bandă de 2,4 GHz și o bandă de 5 GHz. Banda de 2,4 GHz funcționează la o frecvență mai mică decât banda de 5 GHz și oferă o gamă mai bună, deoarece este mai abil la pătrunderea pereților și a altor structuri. Cu toate acestea, nu oferă țeava grasă și acces de mare viteză pe care le obțineți cu banda de 5GHz.

Routere Wireless

Recomandarile noastre

Cât tine un router wireless?
În comparație cu multe dispozitive electronice, routerele sunt de lungă durată. Acestea pot dura adesea cinci ani sau mai mult, fără a dezvolta probleme care ar necesita o înlocuire. Cu toate acestea, înlocuirea unui router la fiecare câțiva ani este o modalitate bună de a vă asigura că țineți pasul cu cea mai recentă tehnologie și securitate, ca să nu mai vorbim de vitezele Wi-Fi. Dacă începi să vezi din ce în ce mai multe dispozitive care acceptă un nou standard precum Wi-Fi 6, acesta este un motiv excelent pentru a căuta un nou router.

Ce este un router mesh?
Routerele au de multă vreme capacitatea de a-și extinde semnalele prin repetoare sau dispozitive care preiau semnalul routerului și îl reproduc într-o zonă diferită, ajungând la mai mult spațiu și remediază probleme precum zonele moarte și conexiunile întrerupte. Un router mesh este pur și simplu o versiune mai avansată și mai ușor de utilizat a acestei idei într-un singur pachet, permițând proprietarilor de case să-și acopere proprietatea cu o bună acoperire Wi-Fi și să reducă zonele moarte.

Un router mai bun vă poate crește viteza de internet?
Viteza dvs. de internet este decisă în primul rând de furnizorul dvs. și de infrastructura locală. Cu toate acestea, un router mai bun poate oferi multe funcții care elimină blocajele la viteze potențiale mai mari sau fac ca viteza pe care o experimentați să pară mai rapidă. Dacă planul dvs. actual de ISP (furnizor de servicii de internet) promite viteze pe care nu le vedeți niciodată în rețeaua dvs. Wi-Fi, încercați o conexiune directă prin cablu și executați din nou teste de viteză. Dacă viteza dvs. se îmbunătățește considerabil printr-o conexiune prin cablu, înseamnă că un router mai bun este mai probabil să vă mărească și vitezele.

De ce mi-aș dori un router de jocuri?
Routerele de jocuri includ software care poate identifica și prioritiza conexiunile de jocuri, astfel încât să obțină lățimea de bandă de care au nevoie pentru a evita problemele de întârziere sau de grafică. Unii lucrează și pentru a se conecta la servere mai apropiate, astfel încât problemele cu serverul să fie mai puțin probabil să apară.

Te-ar putea interesa